General Motors povlači još 8,2 milijuna vozila

Autor: Poslovni dnevnik , 01. srpanj 2014. u 22:00
Novi problemi za Mary Barru, predsjednicu Uprave GM-a/REUTERS

Tvornička greška izazvala najmanje 13 smrti.

Detroit Problemi General Motorsa s kvalitetom njihovih vozila ne jenjavaju pa je kompanija tako u ponedjeljak proširila svoj program opoziva za još 8,23 milijuna vozila.

Opoziv se odnos na vozila koja su se prodavala na sjevernoameričkom tržištu, a iz kompanije su poručili kako je moguće da je neispravnost njihovih vozila skrivila čak tri smrti. Uprava je ovo objavila tek nekoliko sati nakon što je Kenneth Feinberg, odvjetnik specijaliziran za odštete predstavio plan utemeljenja fonda za isplatu naknada žrtvama sudara izazvanim greškama na čak 2,6 milijuna kompaktnih automobila. Feinberg je spomenuo kako bi ukupna visina odšteta mogla doseći čak 7,8 milijuna dolara.

No posljednja najava opoziva vozila dovela je u pitanje hoće li taj iznos biti dovoljan. Naime najmanje 13 ljudi poginulo je zbog gašenja automobila tijekom vožnje čime bi prestale funkcionirati kočnice, servo upravljač i zračni jastuci. Kompanija je ove godine već povukla s tržišta oko 20 milijuna vozila, a pitanje je kave će posljedice na poslovanje GM-a imati povlačenje posljednje tranše neispravnih vozila.

Komentirajte prvi

New Report

Close