General Electric dogovorio 15 milijardi dolara vrijedne poslove u Saudijskoj Arabiji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. svibanj 2017. u 13:23
Foto: Thinkstock

Neki od ugovora imaju karakter memoranduma o razumijevanju, što znači da će njihova realizacija zahtijevati sklapanje dodatnih sporazuma.

Američki tehnološki i inženjerski konglomerat General Electric (GE) objavio je tijekom vikenda da je potpisao poslovne ugovore sa Saudijskom Arabijom ukupne vrijednosti 15 milijardi dolara u sklopu nastojanja Saudijaca da razvijaju gospodarstvo i izvan naftnog sektora.

Ugovori su potpisani tijekom konferencije u Rijadu na kojoj je sudjelovalo desetak američkih poslovnih ljudi a vremenski se poklopila s posjetom američkog predsjednika Donalda Trumpa toj zemlji.

U sklopu tog paketa GE se obvezao isporučiti robe i usluge u vrijednosti gotovo sedam milijardi dolara u širokom rasponu sektora, od energetike i zdravstva do industrije nafte, plina i rudarstva, objavila je američka kompanija u subotu.

Neki od ugovora imaju karakter memoranduma o razumijevanju, što znači da će njihova realizacija zahtijevati sklapanje dodatnih sporazuma.

Među dogovorenim projektima, GE će pružiti potporu za učinkovitiju proizvodnju električne energije u Saudijskoj Arabiji i osigurati digitalnu tehnologiju za poslovanje naftne tvrtke Saudi Aramco, sa ciljem poboljšanja produktivnosti u ukupnoj vrijednosti četiri milijarde dolara godišnje. Također će surađivati na području medicinskih istraživanja i obrazovanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close