Francuzi idući tjedan u Slavonskom Brodu otvaraju novi pogon vrijedan 5 mil. eura

Autor: Ksenija Puškarić , 05. travanj 2013. u 17:03
Otvaranje pogona u Sl. Brodu postao je veća vijest od rodana Klepetana i rode Malene (Photo: Ivica Galovic/PIXSELL)

Riječ je o postrojenju za strojnu obradu dijelova kućišta turbo punjača za motore automobila u kojem će se zaposliti 80 ljudi.

Saint Jean Industries, francuska tvrtka za proizvodnju aluminijskih nosača za automobilsku industriju, najveći slavonskobrodski izvoznik, u srijedu 10. travnja u tom gradu otvara novi pogon vrijedan pet milijuna eura. Riječ je o postrojenju za strojnu obradu dijelova kućišta turbo punjača za motore automobila u kojem će se zaposliti 80 ljudi.

Svečanom otvaranju novog proizvodnog pogona francuske tvrtke Saint-Jean Industries prisustvovat će potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić, predsjednik grupacije Saint Jean Industries Emile-Thomas Di Serio, gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara te ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić.

Saint-Jean Industries u Hrvatskoj posluje od 2004. godine i trenutno zapošljava 230 ljudi. Cijela grupacija Saint Jean Industries zapošljava ukupno 1800 ljudi, a u 2012. godini ostvarila je godišnji prihod od 210 milijuna eura. Hrvatska je podružnica u prihodima sudjelovala sa 11,5 milijuna eura. Partner ove francuske tvrtke je PSA grupa, a rade i za VW grupu, Audi, Hyundai, Volvo, američki GM i Hondu America.

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_palacg]

New Report

Close