Flixbus ušao i na tržište Bosne i Hercegovine: Evo na koje destinacije sve vozi i što nudi putnicima

Autor: Poslovni.hr , 31. svibanj 2017. u 12:24
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Uključenjem BiH u zelenu mrežu linija, otvorili smo pristup prema ovoj državi iz 22 europske zemlje, ali i omogućili lokalnom stanovništvu da putuje gdje želi i to po vrlo atraktivnim cijenama.

Najbrže rastući mobilni start-up FlixBus ušao je na tržište Bosne i Hercegovine. Najavljeno jačanje i širenje početkom prošle godine dobilo je potporu regionalnih partnera iz Bosne i Hercegovine te je Sarajevo postalo prvo ishodišno mjesto i važna polazišna točka FlixBusa u BiH. Ulaskom Bosne i Hercegovine u zelenu mrežu, FlixBus je ujedinio 22 europske zemlje te još jednom potvrdio uspjeh inovativnog poslovnog modela. 

Prva zelena linija na relaciji Sarajevo <> Dortmund, koja će lokalnom stanovništvu ponuditi udobno putovanje uz mnogobrojne benefite kao i mogućnost povezivanja s 1000 destinacija po atraktivnim cijenama važan je korak u daljnjem povezivanju regije.

˝Od samih početaka ulaska FlixBusa u CEE regiju 2016. godine, cilja nam je bio povezati sve države regije, što znači ponuditi zelenu i pametnu mobilnost putnicima Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, pa nadalje i Srbije. Samo godinu dana kasnije, povezali smo 3 države regije. Uključenjem BiH u zelenu mrežu linija, otvorili smo pristup prema ovoj državi iz 22 europske zemlje, ali i omogućili lokalnom stanovništvu da putuje gdje želi i to po vrlo atraktivnim cijenama. Nastavljamo i dalje˝. – izjavio je Darko Jus, direktor FlixBusa CEE.

Početak zelene i pametne mobilnosti u Bosni i Hercegovini otvara regiju van granica EU

Novotvorena linija povezat će direktno 7 destinacija u BiH (Sarajevo, Kakanj, Zenica, Žepče, Maglaj, Doboj, Derventa i Brod) s 14 destinacija u Njemačkoj. Kroz glavna velika čvorišta FlixBusa koja će biti direktno povezana sa Sarajevom, poput Münchena, Frankfurta ili Stuttgarta, stanovnicima BiH uz interkonekcije bit će dostupno više od 1.000 destinacija diljem 22 europske zemlje.

Komentirajte prvi

New Report

Close