Fiat Chrysleru spajanja više nisu zanimljiva

Autor: Tomislav Pili , 17. travanj 2017. u 21:59
Talijansko-američkoj tvrtki na meti je bio i Volkswagen/REUTERS

Umjesto konsolidacije, fokus će biti na razduživanju, kaže čelnik kompanije.

Spajanje s nekim velikim proizvođačem automobila više nije u fokusu Sergija Marchionnea, izvršnog direktora Fiat Chryslera, već  potpuno razduživanje kompanije do njegova odlaska u mirovinu.

"Moramo biti vrlo oprezni da ne započnemo nerealne snove o konsolidaciji dok smo na putu ostvarivanja povijesno važnih rezultata i pozicije bez dugova", kazao je Marchionne u Amsterdamu na godišnjoj skupštini dioničara krajem prošlog tjedna. Dodao je kako nije vrijeme za razgovore o bilo kakvim povezivanjima.

Podsjetimo, Marchionne je posljednjih nekoliko godina snažno zagovarao konsolidaciju u auto-industriji argumentirajući kako svi proizvođači gube novac razvijajući različite verzije iste tehnologije. Fiat Chrysler želio se spojiti s General Motorsom, ali je dobio odbijenicu. Posljednjih mjesec dana govorilo se da mu je želja spajanje sa Volkswagenom.

No, u Amsterdamu je Marchionne demantirao da su postojali razgovori na tu temu s njemačkim divom. Marchionne odlazi u mirovinu 2019., a kompaniju želi predati nasljedniku potpuno bez dugova, navodi Bloomberg. 

Komentirajte prvi

New Report

Close