Ferrari očekuje rekordnu godinu

Autor: Poslovni dnevnik , 03. svibanj 2016. u 22:00
U tri mjeseca isporučeno 1882 automobila/REUTERS

Proizvođač sportskih automobila objavio je u utorak kako su rezultati za prvo tromjesečje najbolji u povijesti tvrtke.

Iz Ferrarija su u utorak poručili kako su na putu rekordnih poslovnih rezultata u ovoj godini nakon što je taj poznati proizvođač luksuznih automobila u prva tri mjeseca ove godine zabilježio snažan rast prodaje i zarade.

Talijanski proizvođač sportskih automobila u prvom kvartalu ove godine prodao je 1882 automobila, 15 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, stoji u poslovnom izvješću tvrtke, objavljenom u utorak.

U Europi rast 24 posto
Dobit tvrtke porasla je, pak, 19 posto, na 78 milijuna eura, dok se prodaja u Europi, Kini i na Bliskom istoku povećala po dvoznamenkastim stopama. Isporuka vozila povećala se za 24 posto u Europi, Ferrarijevom najjačem tržištu, na  950 automobila, ali samo dva posto na američkom tržištu.

U priopćenju je Ferrari istaknuo kako je prvi ovogodišnji kvartal najjači dosad te da  je tvrtka na putu još jedne rekordne godine.S druge strane, u ponedjeljak je cijena dionice tvrtke pala oko tri posto na 44,5 dolara. Dionicama Ferrarija na Wall Streetu se trguje od lanjskog listopada, a cijena im je početkom godine oštro pala uslijed zabrinutosti oko budućnosti tvrtki manjeg obujma, a kapitalno intenzivnije proizvodnje.

Širenje tematskih parkova
No, cijena dionice Ferrarija posljednjih se tjedana oporavila, premda je i dalje niža u odnosu na 60 dolara po kojoj je dionica debitirala na Wall Streetu u listopadu. Ferrari je ove godine potpisao predugovor za gradnju novog tematskog parka u Kini, na lokaciji koja se tek treba odabrati.  Već postoji tematski park u Abu Dhabiju, a postoji plan za još jedan u Barceloni. Tvrtkina strategija je isto tako vratiti ekipu Ferrarija u utrkama Formule 1 na pobjedničku stazu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close