Farmaceutska kompanija Teva bi ubrzo mogla zaključiti posao od 40,5 milijardi dolara

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. svibanj 2016. u 14:15
Foto: Thinkstock

Teva i američka Savezna komisija za trgovinu “vrlo konstruktivno” rade na tom pitanju a najizgledniji je scenarij i dalje planirano zaključenje transakcije u idućem mjesecu, kazao je čelnik Allergana.

Irsko-američki proizvođač lijekova Allergan mogao bi zaključiti prodaju portfelja generičkih lijekova izraelskoj Tevi u roku nekoliko tjedana, kazao je njegov izvršni direktor Brent Saunders.

Allergan je Tevi prodao portfelj generičkih lijekova za 40,5 milijardi dolara a "dobra vijest je da nas nekoliko tjedana dijeli od realizacije" te transakcije, kazao je Saunders u ponedjeljak nakon izlaganja na konferenciji o zdravstvenoj skrbi u organizaciji UBS-a u New Yorku.

Reuters je ovog mjeseca izvijestio da je Teva u završnoj fazi sklapanja sporazuma u prodaji imovine ukupne vrijednosti do dvije milijarde dolara kojima žele ishoditi dozvolu regulatora za tržišnu utakmicu za kupnju Allerganova portfelja generičkih lijekova.

Teva i američka Savezna komisija za trgovinu "vrlo konstruktivno" rade na tom pitanju a najizgledniji je scenarij i dalje planirano zaključenje transakcije u idućem mjesecu, kazao je čelnik Allergana.

Trenutno se ne razmatraju veće transakcije koje bi bitno promijenile poslovanje Allergana ali će posao s Tevom omogućiti da se analiziraju one vrijedne više milijardi dolara, tumači Saunders.

Američki regulator blokirao je ove godine nekoliko takvih transakcija, potpirivši bojazan među ulagačima o mogućim problemima u sporazumu Allergana i Teve.

Prošlog je mjeseca Pfizerova 160 milijardi dolara vrijedna ponuda za Allergan propala zbog novih propisa američkog ministarstva financija o procijenjenim poreznim rasterećenjima koje bi taj posao donio.

Komentirajte prvi

New Report

Close