Ericssonu dobit porasla čak 76 posto

Autor: Poslovni dnevnik , 20. srpanj 2014. u 21:59
Prihodi su ipak smanjeni jedan posto

Rast dobiti najvećim se dijelom pripisuje smanjenim troškovima i poboljšanim maržama.

Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson u petak je izvijestio da mu je neto dobit u drugom tromjesečju skočila za 76 posto na godišnjoj razini, unatoč blagom padu prihoda.

Neto dobit u tom je razdoblju dosegnula 2,58 milijardi švedskih kruna (oko 377,4 milijuna dolara), stoji u objavljenim rezulatima poslovanja Ericssona. Neto prihodi smanjeni su, pak, za jedan posto, na 54,85 milijardi kruna. Rast dobiti najvećim se dijelom pripisuje smanjenim troškovima i poboljšanim maržama.

Troškovi restrukturiranja u drugom su tromjesečju znatno smanjeni, i to na 200 milijuna kruna, nasuprot 900 milijuna kruna godinu dana ranije. Istodobno, bruto marža povećana je na 36,4 posto, sa 32,4 posto lani.Prihode Ericssona najvećim je dijelom podupro rast ostvaren u poslovanju na području Bliskog istoka, Kine i Indije. Međutim, njihov rast uglavnom su poništili niži prihodi od dva velika projekta u segmentu mobilnog širokopojasnog pristupa internetu u Sjevernoj America, kao i smanjena aktivnost u Japanu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close