Ericsson povećao prihode, dobit niža

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. listopad 2014. u 13:12
Reuters

Švedski proizvođač opreme za mobilne mreže Ericsson izvijestio je danas o višim prihodima u trećem tromjesečju.

Švedski proizvođač opreme za mobilne mreže Ericsson izvijestio je danas o višim prihodima u trećem tromjesečju, izdvajajući rast na ključnim tržištima i dobar rezultat mrežnog odjela, dok mu se dobit smanjila zbog troškova osiguranja od oscilacija valutnih tečajeva i ulaganja.

U razdoblju od srpnja do rujna Ericsson je ostvario prihode od 57,6 milijardi švedskih kruna (7,9 milijardi dolara), što je devet posto više nego u istom razdoblju lani.

U kompaniji posebno izdvajaju rast na ključnim tržištima Bliskog istoka, Kine, Indije i Rusije, dok su u sjevernoameričkoj regiji zabilježili pad.

Predsjednik uprave Hans Vestberg izdvaja i instalaciju nove generacije mobilnih mreža četvrte generacije 4G/LTE u Kini i Tajvanu i bolje prodajne rezultate u Japanu.

Tako je ključni odjel za mreže zabilježio rast prihoda za sedam posto prilagođeno za usporedive jedinice i utjecaj valutnih tečajeva. U prethodnom su tromjesečju povećani pet posto, napominje Reuters.

Operativna dobit švedske kompanije smanjena je na godišnjoj razini osam posto, na 3,9 milijardi švedskih kruna, pritisnuta troškovima osiguranja od oscilacija valutnih tečajeva.

Više troškove prouzročila su i pojačana ulaganja u istraživanje i razvoj, pri čemu u Ericssonu podsjećaju da su odustali od razvoja modema i preusmjerili dio sredstava u razvoj radijskih mreža, kako bi generirali značajnije uštede.

Bruto marža iznosila je u trećem tromjesečju 35,2 posto, u odnosu na 32 posto koliko je iznosila u istom razdoblju lani.

Komentirajte prvi

New Report

Close