DS Smith kupuje rumunjsku grupu EcoPack i EcoPaper za 208 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. listopad 2017. u 15:48
Foto: Translate

Kompanija je prema službenim mrežnim stranicama, proizvođač valovite i plastične ambalaže, posluje u 37 zemalja i broji oko 27.000 zaposlenih.

Britanski DS Smith u srijedu je izvijestio o kupnji poslovanja s papirom i ambalažom rumunjske grupe EcoPack i EcoPaper za oko 208 milijuna eura, kao dio nastojanja širenja poslovanja u području istočne Europe.

Iz britanskog proizvođača ambalaže od valovitog kartona, recikliranog papira i plastične ambalaže ističu da će im kupnja grupe u obiteljskom vlasništvu EcoPack i EcoPaper sa sjedištem u Rumunjskoj pružiti izvanrednu priliku za daljnji rast i postizanje značajnih sinergijskih ušteda.

“Nastavljamo rasti vrlo snažno širom istočne Europe. Ovom zanimljivom akvizicijom dodatno ćemo proširiti našu poziciju i kapacitete, pružajući važnu platformu za nastavljeni razvoj naše inovativne izvedbe ambalažnog programa u regiji", kazao je izvršni direktor DS Smitha Miles Roberts, prema priopćenju.

Za financiranje planirane akvizicije DS Smith će upotrijebiti gotovinu i dužničke instrumente, zajedno sa dionicama DS Smitha vrijednim 35 milijuna eura, objavila je britanska kompanija dugi niz godina prisutna i u Hrvatskoj u segmentu proizvodnje kartonske i papirne ambalaže, te recikliranja otpadne ambalaže i papira i usluga integriranog recikliranja i gospodarenja otpadom.

Transakcija bi trebala biti dovršena u trećem kvartalu fiskalne godine i smjesta pridonijeti povećanju dobiti kompanije, dodaje se u priopćenju DS Smitha.

EcoPack i EcoPaper prvi su proizvođači industrijske ambalaže i papira u Rumunjskoj, stoji na službenim mrežnim stranicama rumunjske kompanije. Tradicija i iskustvo dvije tvrtke upotpunjeni suvremenom opremom, procesima i proizvodima daju im pravo da se nazivaju tržišnim liderima u Rumunjskoj, piše na službenim stranicama.

DS Smith je, prema službenim mrežnim stranicama, proizvođač valovite i plastične ambalaže, posluje u 37 zemalja i broji oko 27.000 zaposlenih.

Komentirajte prvi

New Report

Close