Dobit Scanije u trećem tromjesečju potonula 36 posto

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. listopad 2012. u 14:52
Epa

Švedski proizvođač komercijalnih vozila Scania izvijestio je u ponedjeljak da mu je neto dobit u trećem tromjesečju potonula 36 posto, na 1,5 milijardi švedskih kruna

Švedski proizvođač komercijalnih vozila Scania izvijestio je u ponedjeljak da mu je neto dobit u trećem tromjesečju potonula 36 posto, na 1,5 milijardi švedskih kruna. Dobit po dionici pala je na 1,88 švedskih kruna, u usporedbi s 2,93 švedske krune u istom razdoblju prošle godine.

Neto prihodi iznosili su u trećem tromjesečju 17,92 milijarde kruna i bili su 15 posto manji nego u istom razdoblju lani.

Operativna dobit iznosila je 1,88 milijardi kruna i bila je 38 posto manja nego u istom razdoblju prošle godine a u gotovo istom postotku smanjila se i u ključnom odjelu Kamiona i usluga, kliznuvši na 1,76 milijardi kruna.

U trećem su tromjesečju isporuke kamiona pale 21 posto, na 14,847 vozila, a smanjene su i knjige narudžbi, za 10 posto, na 16.925 vozila, stoji u priopćenju kompanije.

U Europi je na narudžbe kamiona utjecala niža ekonomska aktivnost i oklijevanje kompanija da ulažu uvozila, ističu u Scaniji. Iako je prvi dio trećeg tromjesečja tradicionalno obilježen niskom razinom aktivnosti, na mnogim su tržištima knjige narudžbi bilježile su slabi priljev i u rujnu, ističe se u priopćenju.

Među faktorima koji su negativno utjecali na rezultate u Scaniji su izdvojili i valutne tečajeve, nešto niže cijene kamiona i slabiju iskorištenost proizvodnih kapaciteta.

Komentirajte prvi

New Report

Close