Dobit Ryanaira skočila 66, a broj putnika 11 posto

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. svibanj 2015. u 09:56
Foto: Thinkstock

Najveći europski zrakoplovni prijevoznik po broju putnika poručio je i da će u cijeloj ovoj poslovnoj godini njegova dobit iznositi između 940 i 970 milijuna eura.

Irski Ryanair ostvario je u protekloj poslovnoj godini dobit od 867 milijuna eura, što je 66 posto više nego u prethodnoj godini, dok je broj putnika tog zrakoplovnog prijevoznika porastao za 11 posto, na 90,6 milijuna.

Prihodi kompanije dosegnuli su u poslovnoj godini, završenoj u ožujku, 5,6 milijardi eura, 12 posto više nego godinu dana prije, što se, poručio je u utorak Ryanair, zahvaljuje novom 'Always Getting Better' (AGB) programu koji je preokrenuo imidž kompanije, dotad poznate po niskoj razini usluga, i 'privukao milijune novih putnika'.

Tim programom smanjenje su naknade za kupnju karata, omogućena je fleksibilnija kupnja karata poslovnim korisnicima, a tvrtka je napravila i odmak od letova samo na male regionalne zračne luke.

"Naš AGB program promijenio je doživljaj naših klijenata, naše usluge i način na koji slušamo klijente i odgovaram na njihove zahtjeve. Povećali smo naš udjel na gotovo svim tržištima", kazao je izvršni direktor tvrtke Michael O'Leary.

Najveći europski zrakoplovni prijevoznik po broju putnika poručio je i da će u cijeloj ovoj poslovnoj godini njegova dobit iznositi između 940 i 970 milijuna eura. Navodi i da je rastu zarade pridonio pad cijena goriva, što je smanjilo operativne troškove.

Zbog povećane potražnje, Ryanair je izvijestio da je naručio nova 183 zrakoplova Boeing 737-800, koji će tvrtki biti isporučeni do 2018. godine, dok će još 200 zrakoplova Boeing 737 Max biti isporučeno između 2019. i 2023. godine.

Novi zrakoplovi bit će jeftiniji za održavanje i poslovanje jer su 18 posto efikasniji od prethodnih modela, poručio je Ryanair.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Priznajte egzodus Hrvata vam je donio 90% prometa 🙂

New Report

Close