Dobit Alibabe veća nevjerojatnih 132%

Jack Ma, osnivač kompanije/Reuters Jack Ma, osnivač kompanije/Reuters

'Izvanredno' tromjesečje.

Kineska internetska trgovačka platforma Alibaba izvijestila je o rastu neto dobiti za 132 posto u, kako je ocijenila, "izvanrednom" tromjesečju, te je povećala procjene rasta godišnjih prihoda.

Kompanija je izvijestila o neto dobiti u proteklom tromjesečju od 17,67 milijardi juana ili 2,67 milijardi dolara. Prihodi su, pak, dosegnuli 55,1 milijardu juana, više nego što su analitičari očekivali. "U ovom smo tromjesečju ostvarili izvrsne rezultate, pri čemu ukupni rast prihoda za 61 posto pokazuje snažan zamah u našoj temeljnoj poslovnoj djelatnosti i u cijeloj grupi Alibaba", navela je tvrtka u priopćenju.

Alibaba kao razloge snažnog rasta tromjesečnih prihoda navodi tehnološke inovacije, uključujući i aplikaciju za ključnu platformu za internetsku kupovinu Taobao, koja po njihovim tvrdnjama ima sve bolju sposobnost za anticipiranje i predlaganje kupovine stotinama milijuna kupaca. Alibaba je ostvario solidan rast prihoda u temeljnom poslovanju, odjelu računalstva u oblaku, digitalnim medijima i drugim dijelovima poslovanja.

U temeljnom odjelu internetske trgovine prihodi su poskočili 63 posto, na 46,5 milijardi juana, pa je njihov udio u ukupnim prihodima grupe iznosio 72 posto. Nakon odličnih kvartalnih poslovnih rezultata, tvrtka je povisila prognozu rasta godišnjih prihoda na 49 do 53 posto, u odnosu na dosad očekivanih 45 do 49 posto. Alibabi, kojeg je utemeljio Jack Ma, danas jedan od najbogatijih Kineza i svjetska ikona internetske trgovine, niže jako dobre poslovne rezultate i redovito premašuje procjene prihoda. Od početka godine njegova je dionica na Wall Streetu porasla 110 posto.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve