Direktoru smjena, novi je Dražen Pandža

Autor: Suzana Varošanec , 25. lipanj 2018. u 21:59
Boris Vican, Dražen Pandža i Dalibor Miloš/ALUMINIJ

Šef kompanije Mario Gadžić optužio sindikalca da iznuđuje novac za zapošljavanja, ali NO ga nije podržao.

Direktor mostarskog Aluminija Mario Gadžić ostao je bez funkcije. Nadzorni odbor na jučerašnjoj ga je sjednici razriješio uz argument o neispunjavanju Plana restrukturiranja i stvaranju novih gubitaka.

Vršiteljem dužnosti na razdoblje do najdulje šest mjeseci imenovan je Dražen Pandža, objavila je kompanija.

U prethodnom priopćenju iz Mostara rečeno je kako je u Aluminiju stvorena negativna atmosfera koja ugrožava i sam opstanak društva. Gadžić je, naime, pokrenuo lavinu reakcija oko otkrića kriminalnih radnji odnosno "iznude novca (8500 eura) za zapošljavanje u Aluminiju".

Iznudu je navodno provodio predsjednik Nezavisnoga sindikata zaposlenika Aluminija R. Biokšić, što je tajno snimljeno, dok se sam Gadžić obratio radničkom kolektivu e-porukom da je nakon uvida u sam dokaz o svemu izvijestio Nadzorni odbor koji je i održao izvanrednu sjednicu po tom pitanju.

"Na njoj nisu razmatrali te dokaze, nisu mi dopustili prisustvovanje, nego su me na kraju pozvali i rekli mi da ću biti smijenjen. Prof. dr. Zdenko Klepić napustio je sjednicu i rekao da ne želi u tome sudjelovati.

Budući da je riječ o ozbiljnim kriminalnim djelima, dostavljam svima na uvid izvješća koja sam dostavio NO-u i snimku s dokazom o iznudi, a koja je potpuno ignorirana od strane NO-a", navodi Gadžić koji je slučaj prijavio i Odjelu za kriminal PU Mostar. 

Komentirajte prvi

New Report

Close