Dioničarima Podravke dividenda od 7 kuna bruto po dionici

Foto: Damir Špehar / Pixsell Foto: Damir Špehar / Pixsell

Dividenda će se isplatiti dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva na dan 12. srpnja ove godine, a tražbina za isplatu dividende dospijeva 10. kolovoza.

Glavna skupština Podravke u utorak je odlučila da će se dioničarima iz prošlogodišnje neto dobiti isplatiti dividenda u iznosu od 7 kuna bruto po dionici, a donijela je i odluku o članovima Nadzornog odbora u koji će ući dva nova člana - Krunoslav Vitelj i Dajana Milodanović.

Kako je objavljeno iz Podravke, skupština je donijela je odluke kao što je bilo najavljeno u pozivu za skupštinu, osim odluke o izboru članova Nadzornog odbora, za koju je protuprijedlog dao Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP), kao zastupnik države i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Sukladno tomu, dioničari su na skupštini prihvatili i odluku o upotrebi dobiti za prošlu godinu.  

Neto dobit Podravke u 2017. iznosila je 86,4 milijuna kuna, a skupština je odlučila da se u zakonske rezerve raspoređuje 4,3 milijuna kuna, a dioničarima isplati dividenda u bruto iznosu od 7 kuna po dionici. Nakon što se neto dobit rasporedi za zakonske rezerve i dividendu, preostali dio neto dobiti rasporedit će se u ostale rezerve.

Dividenda će se isplatiti dioničarima koji su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva na dan 12. srpnja ove godine, a tražbina za isplatu dividende dospijeva 10. kolovoza. 

Inače, ovo je treća godina za redom u kojoj Podravka isplaćuje dividendu u iznosu od 7 kuna po dionici. Naime, Podravka je 2016. godine isplatila dividendu u iznosu od 7 kuna bruto po dionici, što je bila prva isplata dividende nakon 10 godina, a i lani je isplaćena dividenda od 7 kuna bruto po dionici. 

Dioničari su na skupštini izabrali i Nadzorni odbor u kojem ostaje većina dosadašnjih članova - Dubravko Štimac, Petar Vlaić, Petar Miladin, Damir Grbavac i Luka Burilović, dok su novi članovi Krunoslav Vitelj i Dajana Milodanović. 

Inače, Krunoslav Vitelj je tajnik županijske gospodarske komore, a Dajana Milodanović je đurđevačka gradska vijećnica i članica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije s nezavisne liste Željka Lackovića, a njih dvoje će u Nadzornom odboru Podravke zamijeniti dosadašnje članove Marka Kolakovića i Slavka Tešiju. 

Iako je samim pozivom za skupštinu bilo predviđeno da Kolaković i Tešija i nadalje budu u Nadzornom odboru, Upravno vijeće CERP-a je prošli tjedna odlučilo predložiti da državu u nadzornom tijelu Podravke, uz predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luku Burilovića, ubuduće predstavljaju Vitelj i Milodanović. 

Predstavnica zaposlenika u Nadzornom odboru Podravke je Ksenija Horvat. 

Novom će Nadzornom odboru Podravke četverogodišnji mandat početi teći od 8. rujna s obzirom da sadašnjem sastavu mandat istječe 7. rujna. 

Komentari (1)
  • viewer
    viewer 18:01 12.6.2018.

    4,11 milrd. kuna prihoda a netto dobit 86,40 mio. kuna. Znači 2%. I to je onda uspješna kompanija. A kad vidim koliko uhljeba je zasjelo u nadzorni odbor (samo iz HGK dvoje, neizbježni Buriloviuć, najkompetentniji čovjek u državi, živi na para-državnim jaslama i na račun prisline članarine), nije ni čudo što je tako.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!