Devet tvrtki radilo bi za Volkswagen

Autor: Poslovni dnevnik , 27. veljača 2017. u 21:59
Nijemci propisuju standarde i tehnologije za suradnju

Riječ je o tvrtkama Kosmos, Novi Jelšingrad, VIS i Elas iz Banjaluke, te SEP i Orao iz Bijeljine, SIM Technik iz Kotor Varoša, TPE iz Laktaša i Mreža Network iz Dervente.

Predstavnicima Volkswagena predstavljeni su projekti koje su ponudile tvrtke iz Republike Srpske, zainteresirane za suradnju s njemačkom kompanijom u području autoindustrije, rekao je direktor Sektora granskih udruženja u Privrednoj komori RS Pero Ćorić.

"Sada ide druga faza u kojoj postoji zahtjev za nekim dodatnim podacima", rekao je Ćorić, dodajući da je s predstavnicima Volkswagena ranije posjetio devet tvrtki iz RS kojima su objašnjeni uvjeti koje trebaju zadovoljiti, tj kakve standarde i tehnologije trebaju koristiti.  Ćorić je naveo da je riječ o tvrtkama Kosmos, Novi Jelšingrad, VIS i Elas iz Banjaluke, te SEP i Orao iz Bijeljine, SIM Technik iz Kotor Varoša, TPE iz Laktaša i Mreža Network iz Dervente, izvijestila je Srna.  

"Autoindustrija daje velike mogućnosti tvrtkama, jer uključuje tisuće kooperanata", naveo je Ćorić, dodajući kako će i dalje raditi s tvrtkama iz RS da se vidi koje će od njih imati interesa u budućnosti raditi za autoindustriju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close