Deutsche Bank razmatra povlačenje 4.000 radnih mjesta iz Velike Britanije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. travanj 2017. u 09:47
Foto: Reuters

Prihodi najveće njemačke banke pali su, pak, 9 posto, na 7,3 milijarde eura.

Deutsche Bank razmatra povlačenje 4.000 radnih mjesta iz Velike Britanije, što je gotovo polovina trenutno zaposlenih te banke u toj zemlji, a kao rezultat britanske referendumske odluke o izlasku iz EU.

Direktorica za regulatorna pitanja u toj njemačkoj banci Sylvie Matherat izjavila je u srijedu da se ne razmatraju samo službenički poslovi u odnosu s klijentima već i radna mjesta u informatičkom sektoru, kao i sektoru upravljanja rizicima. 

"Što se tiče zaposlenih u prodajnom odjelu, ako želite poslovati s klijentima iz EU, morate se nalaziti u EU. Znači li to da ćemo sve bankarske službenike premjestiti u Njemačku ili ne? Govorimo o dvije tisuće ljudi", kazala je tijekom panel rasprave na financijskoj konferenciji u Frankfurtu.

Kako je istaknula, dodatne dvije tisuće radnih mjesta povezanih s upravljanjem rizicima također bi se moglo suočiti s premještajem.

Mogućnost koju je najavila direktorica za regulatorna pitanja Deutsche Banke najnovije je upozorenje te financijske institucije otkad su Britanci na referendumu glasovali o napuštanju EU.

Trenutno kompanije sa sjedištem u Velikoj Britaniji mogu neometano poslovati širom Europe, no mogle bi izgubiti to pravo.

Upravo zbog ukidanja radnih mjesta i rezanja troškova, Deutsche Bank je u prvom tromjesečju ove godine ostvarila dobit prije oporezivanja od 878 milijuna eura, što je skok od 52 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Prihodi najveće njemačke banke pali su, pak, 9 posto, na 7,3 milijarde eura.  

Kako je banka objavila u poslovnom izvješću u četvrtak, troškovi poslovanja smanjeni su za 5 posto, dok je broj zaposlenih u prva tri ovogodišnja mjeseca manji za 1.600.

Od prvog kvartala prošle godine, taj se broj ukupno smanjio za 3.300 ljudi.

Komentirajte prvi

New Report

Close