Delta kreće s investicijama vrijednim 200 milijuna eura

Autor: Tomislav Oharek , 29. srpanj 2014. u 22:00
Kamen temeljac za distributivni centar u Staroj Pazovi postavio je Miroslav Mišković/DELTA

Već je počela gradnja druge hladnjače u Čelarevu i novog distributivnog centra u Staroj Pazovi.

Kompanija Delta holding planira u drugoj polovici godine početi realizaciju investicija, čija je ukupna vrednost 200 milijuna eura.

Delta holding je, kako se navodi u priopćenju kompanije, za prvih šest meseci ove godine ostvario dobre rezultate, unatoč teškim uvjetima poslovanja srpskog gospodarstva. To se ogleda u operativnoj dobiti  prije oporezivanja od 2,7 milijarde dinara (23,18 milijuna eura), što je 18 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, ali i i ostvarenom ukupnim prometom od 27 milijardi dinara (231,8 milijuna eura), javlja B92.

Rast izvoza
U istom razdoblju zabilježen je i gotovo dvostruko veći izvoz u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Rastu izvoza, osim prometa žitarica, najveći doprinos dao je izvoz mesa i mesnih prerađevina, poručili su iz Delte.Kada je riječ o investicijama, u priopćenju se navodi da je u prvih šest meseci počela gradnja druge hladnjače na imanju Podunavlje u Čelarevu i gradnja novog Deltinog distributivnog centra u Staroj Pazovi. "Kada krajem siječnja iduće godine distributivni centar bude završen, to će značiti i otvaranje 400 novih radnih mjesta".Podsjećamo, Miroslav Mišković, vlasnik Delta holdinga je u svibnju najavio kako će uložiti 150 milijuna eura u gradnju tri infrastrukturna objekta. Okosnice tog investicijskog ciklusa su  gradnji velikog prodajnog objekta u retail parku u Novom Sadu, nove poslovne zgrade Delta Holdinga i šoping-centra na Autokomandi u Beogradu.Mišković je tom prilikom naglasio kako  je posebno ponosan na projekt gradnje nove poslovne zgrade u blizini sadašnjeg sjedišta Delta holdinga. Također je istaknuo kako je već dvije godine u realizaciji i projekt najvećeg trgovačkog centra u regiji, na beogradskoj Autokomandi i kako očekuje da će uskoro početi njegova gradnja.

Usmjeravanje na agrar
Inače, Mišković je posebno naglasio poljoprivrednu djelatnost, kao iznimno važan segment poslovanja kompanije na čijem je čelu, ali i kao šanse Srbije i njenih poljoprivrednika da na taj način više zarade. To i nije čudno jer najbolje izvozne rezultate unutar holdinga ostvaruje Delta Agrar.

Komentirajte prvi

New Report

Close