Daimler planira uštedu od dvije milijarde eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. listopad 2012. u 15:53
EPA

Proizvođač luksuznih automobila iz Stuttgarta priopćio je da mu je neto dobit u razdoblju od srpnja do rujna pala na 1,21 milijardu eura.

Njemački proizvođač luksuznih automobila Daimler srezao je godišnju prognozu nakon teškog trećeg tromjesečja i planira do 2014. uštedjeti dvije milijarde eura, najavio je u četvrtak financijski direktor.

Kako bi održao profitabilnost odjela Mercedes-Benz Cars koji okuplja brandove Mercedes-Benz i Smart, Daimler je izradio novi program rezanja troškova sa ciljem da do 2020. pretekne rivale BMW i Audi i postane vodeći proizvođač luksuznih automobila.

"Namjeravamo uštedjeti do dvije milijarde eura do 2014.", kazao je financijski direktor Bodo Uebber tijekom telefonske konferencije za novinare. Daimler će istodobno proširiti raspon modela i plasirati 10 novih modela do 2015., nastavio je Uebber.

U srijedu je Daimler naniže revidirao prognozu ovogodišnje operativne dobiti, nakon što su njegovi rezultati u trećem tromjesečju pokazali 11-postotni pad neto dobiti u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Proizvođač luksuznih automobila iz Stuttgarta priopćio je da mu je neto dobit u razdoblju od srpnja do rujna pala na 1,21 milijardu eura i sada očekuje da će u ovoj godini ostvariti operativnu dobit od oko osam milijardi eura. Ranije je prognozirao da će iznositi 8,8 milijardi eura. Prognoza je snižena zbog pogoršanog stanja na tržištu i pojačane konkurencije, navodi se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close