Crnogorski hotelijeri protiv nelojalne konkurencije iz kioska

Autor: Milan Šćekić,VLM , 29. svibanj 2012. u 22:00

Hotelijeri crnogorskog primorja digli su pravu buru uoči početka ovogodišnje turističke sezone koja se najavljuje kao rekordna. Vlasnici hotela na crnogorskom dijelu Jadrana, udruženi u Crnogorsko turističko udruženje (CTU), prijete da će prekinuti svako partnerstvo s državom ako se do 15. lipnja ne udovolji njihovu zahtjevu. Crnogorski hotelijeri naime traže da se privremeni ugostiteljski objekti, u kojima se najčešće prodaju ćevapčići, pljeskavice, pizze i sendviči, ne udalje na najmanje 200 metara od hotela.

Dragan Ivančević, direktor i suvlasnik jednog od najluksuznijih hotela u Crnoj Gori Queen of Montenegro u Bečićima kod Budve, čak tvrdi da su mu privremeni i nelegalni ugostiteljski objekti toliko ugrozili poslovanje da će morati otkazati ugovorene aranžmane s turističkim agencijama. Crnogorski hotelijeri tvrde da su im vlasnici privremenih ugostiteljskih objekata, kojih na crnogorskoj obali ima na tisuće, rade nelojalnu konkurenciju. Oštećena je i državna blagajna. U CTU tvrde da svega 500 tvrtki, među kojima su i hoteli, a to je samo 1,5 posto ukupnog broja registriranih tvrtki, puni čak 90 posto državnog proračuna. Prema nekim procjenama, godišnje se nelegalnim poslovanjem u crnogorskom turizmu okrene blizu 400 milijuna eura.U CTU ističu da nisu protiv rada privremenih ugostiteljskih objekata, već da su za uvođenje reda. Traže da se odrede zone za njihovo postavljanje, najmanje 200 metara od hotela, i postavljanje registar-blagajni. U protivnom, CTU će prekinuti svaku suradnju s Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, organizirati vlastiti turistički pul i samostalno nastupati na sajmovima.

Apel hotelijerima

‘Odgodite mjere do 2013.’
Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i predstavnici lokalne uprave na crnogorskom primorju ozbiljno su shvatili prijetnje hotelijera. Svi se slažu da u poslovanje treba uvesti više reda, ali se od hotelijera traži da svoje radikalne mjere odgode do ljeta 2013. Dotad bi se trebao riješiti problem povremenih i ilegalnih ugostitelja. U Kotoru su počeli uklanjati ilegalne objekate, a najveći posao predstoji na budvanskoj rivijeri.

Komentirajte prvi

New Report

Close