Continental se pridružuje BMW-u

Autor: Poslovni dnevnik , 20. lipanj 2017. u 21:59
BMW je već lani udružio snage sa Intelom i izraelskim Mobileyeom/REUTERS

Razvoj autonomnih vozila.

Continental je objavio u utorak da će se pridružiti samovozećoj platformi koju razvijaju BMW, Intel i Mobileye, a njemački proizvođač automobilskih dijelova i guma će raditi na integraciji komponenata i softvera.

Troškovi integracije hardvera, softvera i podataka i ubrzani tempo razvoja samovozećih vozila potaknuli su sve veći broj saveza između proizvođača automobila i dobavljača. Continental, drugi najveći svjetski proizvođač dijelova za automobilsku industriju, poručio je da će igrati ključnu ulogu u komercijalizaciji nove platforme, koja će biti prodana drugim proizvođačima automobila.

"Možemo se nositi s povećanim zahtjevima u području autonomne vožnje kroz široku suradnju na razini industrije mnogo sveobuhvatnije, brže i s nižim troškovima nego da sami ulazimo u projekte", kazao je izvršni direktor Continentala Elmar Degenhart u izjavi putem elektronske pošte. Njemački automobilski div BMW je već prošle godine udružio snage s američkom softverskom kompanijom Intel i izraelskom tvrtkom Mobileye, specijaliziranoj za razvoj sustava za poboljšanje sigurnosti na cesti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close