Britanski Monarch Airlines prekinuo sve letove, 110.00 putnika ostalo blokirano

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. listopad 2017. u 08:54
Monarch Airlines, Foto: Reuters/Pixsell

Na webstranici kompanija ‘sa žaljenjem’ obavještava da od 2. listopada 2017. otkazuje sve letove i turističke pakete.

Britanska agencija za civilno zrakoplovstvo (CAA) objavila je u ponedjeljak da britanska zračna kompanija Monarch Airlines, koja je ušla u stečaj, odmah prekida sve letove čime je 110.000 putnika ostalo blokirano, a otkazano je oko 300.000 budućih letova. 

Na webstranici Monarcha uz logo britanskog CAA kompanija "sa žaljenjem" obavještava da od 2. listopada 2017. otkazuje sve letove i turističke pakete. 

Ovo je nepredviđena situacija i zbog toga što je u inozemstvu 110.000 putnika te je britanska vlada zatražila je da CAA koordinira letove za povratak tih putnika u Veliku Britaniju", navodi se.

"Ti novi letovi za vas neće predstavljati ekstra trošak", dodaje se u obavijesti koju prenosi Reuters.  

Britanska vlada priprema sada najveću operaciji vraćanja putnika u domovinu. Slabiji europski zračni prijevoznici pod velikim su pritiskom zbog oštre konkurencija u sektoru zračnog prijevoza, piše agencija dpa.

Monarch je prošli tjedan objavio da razgovara s potencijalnim partnerima nakon izvješća da će dijelovi njegove mreže biti prodani. Niskotarifna zrakoplovna tvrtka Monarch Airlines u travnju je uvela izravne letove sa Zagrebom, a još  2012. takve je letove uvela do Dubrovnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close