BlackBerry bilježi oštar pad prihoda

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. lipanj 2015. u 08:40
Foto: CHRIS YOUNG/Press Association/PIXSELL

BlackBerry je u prvom tromjesečju ostvario manji gubitak nego u istom lanjskom razdoblju, no oštro su pali i prihodi tog kanadskog proizvođača pametnih telefona.

BlackBerry je u prvom tromjesečju ostvario manji gubitak nego u istom lanjskom razdoblju, no oštro su pali i prihodi tog kanadskog proizvođača pametnih telefona.

Prema poslovnom izvješću, objavljenom u utorak, gubitak BlackBerrya u njegovom prvom financijskom kvartalu, završenom u svibnju, iznosio je 28 milijuna dolara, dok je u istom lanjskom razdoblju bio 60 milijuna.

Ukupni prihodi tvrtke iznosili su, pak, 658 milijuna dolara, što je nešto manje nego u prethodnom tromjesečju, ali znatno manje nego u istom lanjskom kvartalu, kada su iznosili 966 milijuna dolara.

Nekad jedan od vodećih proizvođača mobitela pokušava se restrukturirati u tvrtku usmjerenu na prodaju softvera i usluga, a manje na prodaju uređaja.

"Rezultati u prvom financijskom kvartalu pokazuju da smo čvrsto na putu da postignemo važne ciljeve. I ubuduće ćemo se fokusirati na naš plan rasta kako bismo se vratili profitabilnosti", poručio je John Chen, izvršni direktor BlackBerrya.

Zahvaljujući podatku da su prihodi tvrtke od prodaje softvera u protekom tromjesečju više nego udvostručeni u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 137 milijuna dolara, cijena dionice BlackBerrya u utorak je na Wall Streetu prvo skočila više od 8 posto. No, trgovanje je završila u minusu za više od 3 posto.

Ulagače su, naime, razočarali podaci o oštrom padu ukupnih prihoda na godišnjoj razini, kao i podatak da je u prvom tromjesečju BlackBerry prodao samo 1,1 milijun pametnih telefona, oko pola milijuna manje nego u prethodnom kvartalu.

Komentirajte prvi

New Report

Close