Bjelovarski Elektrometal obnavlja terminal na podgoričkom aerodromu

Autor: Milan Šćekić , 07. srpanj 2008. u 06:30

Renoviranje interijera stare aerodromske zgrade u Golubovcima kod Podgorice završit će se u idućih pet mjeseci

Bjelovarska kompanija Elektrometal pobijedila je na javnom nadmetanju za rekonstrukciju stare zgrade zračne luke Podgorica vrijednom 3,8 milijuna eura. Ugovorom koji su u Podgorici potpisali direktori Javnog poduzeća Aerodromi Crne Gore Milovan Đuričković i Elektrometala Marko Rajčević, bjelovarska kompanija treba obaviti rekonstrukciju stare aerodromske zgrade u Golubovcima kod Podgorice u idućih pet mjeseci.

Dobre reference
Za posao u Podgorici, kaže direktor bjelovarske kompanije Marko Rajčević, između ostalog, tvrtku Elektromaterijal preporučili su pothvati koje su uspješno izveli na nekoliko aerodroma u Hrvatskoj, poput onih u Zagrebu, Dubrovniku, Osijeku i Puli, kao i na zgradi Hrvatske kontrole zračnog prometa. Direktor Elektrometala ističe da u toj kompaniji već dvije godine ozbiljno analiziraju crnogorsko tržište i planiraju u budućnosti imati veći prodor. U prilog tome, Elektrometalu idu sve bolji i intenzivniji privredni odnosi između dviju država te sve veća prisutnost hrvatskih tvrtki u Crnoj Gori. Prije godinu dana Elektrometal je započeo jedan manji posao na Cetinju, ali rekonstrukcija podgoričkog aerodroma znatno je ozbiljniji pothvat. Prvotno je bilo predviđeno da se nakon izgradnje novog podgoričkog aerodroma zgrada starog terminala pretvori u muzej crnogorske avijacije i da se koristi za prateće djelatnosti. Međutim, nakon dvije godine ispostavilo se da je zbog stalnog rasta prometa novi aerodromski terminal već postao tijesan, te bi se stari koji je smješten odmah uz njega mogao pripojiti u jedinstvenu cjelinu što bi povećalo ukupnu propusnu moć aerodrome Podgorica. Stara aerodromska zgrada koja raspolaže prostorom od oko 5000 četvornih metara zadržat će prvobitni izgled, a interijer će u potpunosti biti rekonstruiran.

Novi objekti
U obnovljenoj staroj zgradi bit će sagrađen predsjednički i dva VIP salona kao i multimedijalna sala. U objektu će biti smješten i školski centar JP Aerodroma Crne Gore, kao i većina predstavništava inozemnih aviokompanija koje posluju u Crnoj Gori. Dobit će se i nove prostorije za zdravstvenu zaštitu, odjele za izolaciju, za izgubljenu prtljagu, za policiju i carinu, te novi službeni prolaz.

Većinski vlasnici Elektrometala su Grad Bjelovar i mali dioničari

Tvrtka Elektrometal najpoznatija je kao distributer plina te kao izvođač instalatersko-montažerskih radova. U prvom tromjesečju ove godine kompanija je ostvarila neto dobit od 1,89 milijuna kuna. Prema izvješću Zagrebačke burze, neto dobit je u istom prošlogodišnjem razdoblju bila 1,25 milijuna kuna, a ukupni prihodi narasli su na 69 milijuna. Elektrometal pripada grupi od 400 najvećih poduzeća u Hrvatskoj. Tvrtka uspješnost zahvaljuje i činjenici da su, uz Grad Bjelovar, vlasnici i mali dioničari koji su uglavnom i zaposlenici tvrtke. Elektrometal je prošle godine kupio tvrtku u BiH za proizvodnju aluminijske vatrootporne bravarije.

Komentirajte prvi

New Report

Close