BauMax bi mogao zatvoriti trgovine u još osam zemalja

Autor: Poslovni dnevnik , 08. travanj 2014. u 08:24
Čak 50 BauMaxovih trgovina nisu isplative/K. Štedul Fabac/PIXSELL

Nakon Turske na redu su Hrvatska, Slovenija, Češka i druge države.

BauMax, austrijski lanac trgovina opremom za kućanstvo, najavio je prošlog tjedna zatvaranje sedam trgovina u Turskoj, a prema tvrdnjama iz kompanije ista sudbina mogla bi ubrzo zadesiti i druge BauMaxove trgovine.

Naime, čak 50 od ukupno 160 trgovina BauMaxa, prema procjeni stručnjaka, nisu isplative, a od toga broja 26 trgovina je svrstano među kandidate za zatvaranje. Prema pisanju austrijskog lista Profil koji citira povjerljivi sanacijski program kompanije koji je izrađen u konzultantskoj tvrtki Roland Berger, kandidati za zatvaranje su dvije trgovine u Sloveniji, jedna u Slovačkoj, po tri u Austriji, Bugarskoj, Češkoj, Hrvatskoj i Mađarskoj te osam u Rumunjskoj. Savjetnici također predviđaju da se pet od osam BauMaxovih tvrtki-kćeri, one u Hrvatskoj, Sloveniji, Rumunjskoj, Bugarskoj i Turske do 2015 neće moći oporaviti od gubitaka.

Samo Češka i Mađarska tvrtka će se, prema ovim prognozama, uz puno muke uspjeti zadržati iznad nule. Dok je povlačenje BauMaxa s turskog tržište nakon samo tri godine već dogovoreno, u posrnuloj kompaniji zatvaranje trgovina u ostalim zemljama službeno još samo razmatraju. No, kako se navodi u medijima predstavnici vjerovnika kojima BauMax duguje milijardu eura već znaju da zatvaranje trgovina neće stati samo na Turskoj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close