Barclays planira ukinuti namanje 3.700 radnih mjesta u 2013.

Epa Epa

Britanska banka je izvijestila da je 2012. zaključila s neto gubitkom zbog skandala s namještanjem libora.

Britanska banka Barclays izvijestila je u utorak da će u ovoj godini ukinuti najmanje 3.700 radnih mjesta, te da je 2012. zaključila s neto gubitkom zbog skandala s namještanjem libora.

Barclays najavljuje da će "smanjiti broj zaposlenih u cijeloj grupi za najmanje 3.700, uključujući njih 1.800 u odjelu korporativnog i investicijskog bankarstva i 1.900 u europskom poslovanju s građanima i poduzećima. Barclays zapošljava 140.000 djelatnika. Banka je u 2012. poslovala s gubitkom nakon poreza od 1,04 milijarde funti (1,22 milijarde eura), u usporedbi s neto dobiti od tri milijarde funti u godini ranije.

"Nema sumnje da je 2012. bila teška godina za Barclays i cjelokupni bankovni sektor", kazao je izvršni direktor Antony Jenkins, koji je doveden kako bi pomogao zajmodavcu da se stabilizira nakon skandala oko libora. "Ponašanje koje je tijekom godine punilo naslovnice rezultat je 20-godišnjeg razdoblja tijekom kojeg je taj sektor postao preagresivan, suviše usmjeren na kratkoročnu dobit i previše distanciran od potreba kupaca i klijenata i od šireg društva", naveo je Jenkins.

"Barclays nije bio imun na utjecaj tih trendova, pa je u 2012. zbog toga stradao naš ugled. Promjena je potrebna, kako u bankarskoj industriji u cjelini tako i u Barclaysu", dodao je Jenkins u priopćenju.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!