Bankomati pogurali grupu Asseco SEE

Usluga održavanja bankomata u prvom je kvartalu 2018. imala rast od tri 3 mil. eura, Foto: Sanjin Strukić / Pixsell Usluga održavanja bankomata u prvom je kvartalu 2018. imala rast od tri 3 mil. eura, Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Ukupni prihod Asseca SEE u prvom tromjesečju ove godine veći je za 33,2 milijuna eura.

Usluga održavanja bankomata podigla je prihod grupe Asseco South Eastern Europe (Assceo SEE), i to ponajviše zahvaljujući rastu tog segmenta u Hrvatskoj i Rumunjskoj objavila je ta kompanija. U izvješću za prvo tromjesečje 2018. godine navodi se da je drugi rast unutar grupe, veći od 3 milijuna eura, postignut u domeni usluga održavanja bankomata pretežito u Hrvatskoj i Rumunjskoj. Ukupno najveći rast ostvaren je u poslovnoj jedinici Payment, koja je prihodom od prodaje u ukupnom iznosu od 15,7 milijuna eura postigla rast od 27 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine što je rast od 3,4 milijuna eura.

Ukupni prihod Asseca SEE u prvom tromjesečju ove godine veći je za 33,2 milijuna eura, što je u usporedbi s istim razdobljem prošle godine porast od sedam posto. Grupa Asseco SEE je u tom razdoblju imala neto dobit od 2,7 milijuna eura što je u usporedbi s prva tri mjeseca 2017. godine 14 posto bolji rezultat. Piotr Jeleński, Predsjednik Uprave Asseca South Eastern Europe kaže da je iznimno zadovoljan postignutim rezultatom.

“Još jedno dobro tromjesečje u poslovnoj jedinici Payment potvrda je naše dobre reputacije i prepoznatljivosti brenda kao pružatelja usluga plaćanja u regiji”, kaže Jeleński.

Grupa je imala rast i u drugim poslovnim segmentima. Tako je prihod od prodaje u poslovnoj jedinici bankarstvo iznosio 7,7 milijuna eura, što je za 2 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Rast je također zabilježen u području proizvoda i usluga za core banking i mobilno bankarstvo. S druge strane, prihodi od prodaje poslovne jedinice Integracija sustava bili su 9,7 milijuna eura što je 13 posto manje nego lani.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!