Aviokompanije na udaru novih strogih pravila

Autor: Poslovni.hr , 03. lipanj 2010. u 22:00

The Wall Street Journal piše kako američke zrakoplovne tvrtke u slučaju kašnjenja letova putnicima moraju osigurati grickalice i vodu ili ih pustiti iz aviona

Zračne luke i zrakoplovne kompanije objavile su kako će ovog ljeta biti spremne za kašnjenje letova te da su se naoružale s grickalicama i vodom. U sklopu novih federalnih pravila putnicima nakon dva sata čekanja na polijetanje njihova zrakoplova ili ulaska u terminal moraju biti ponuđeni mali obroci i voda.

A u slučaju da zrakoplov ne poleti ni tri sata nakon ulaska putnika svatko mora dobiti šansu da napusti avion. Ako se zrakoplovne kompanije neće ponašati u skladu s pravilima prijete im visoke kazne koje mogu dosegnuti i 27.000 dolara po putniku, odnosno čak oko četiri milijuna dolara ako bi se radilo o zrakoplovu sa 150 putnika. Aviokompanije i zračne luke već su izradile planove. Na nekim zračnim lukama već se stvaraju zalihe flaširane vode i grickalica, a uvode se i novi autobusi i kombiji kako bi se putnike koji žele odustati od leta žurno moglo iskrcati iz zrakoplova. Među ostalim promjenama treba izdvojiti najavu zrakoplovnih kompanija da će otkazati više letova kako bi smanjile rizike da avioni miruju bez poletanja ili da putnici čekaju pred zatvorenim terminalima. Putnike će promjene brzo dočekati jer se približava ljetna sezona, kao i sezona uragana. Continental Airlines, čiji je glavni izvršni direktor nova pravila nazvao “vrlo glupima”, već je već pripremio područja za iskrcavanje putnika kako se zrakoplovi ne bi morali vraćati do samih izlaza. U zračnoj luci Newark u New Yorku kompanija je pripremila područje gdje se avion može zaustaviti i gdje djelatnici zračne luke mogu provesti “misiju spašavanja”, navodi Holden Shannon, jedan od direktora Continentala, dodavši da na tom području kompanija može prihvatiti 14 zrakoplova. Mnogi sustavi za praćenje Continentalovih letova sada su spremni upozoriti dužnosnike kada zrakoplov miruje 90 minuta, navodi Shannon, dodavši kako tada počinje “mobilizacija pereca i vode”. U zrakoplovima koji čekaju polijetanje osoblje će služiti vodu i grickalice. Ako je zrakoplov preusmjeren u drugu zračnu luku ili ako nakon slijetanja duže vrijeme čeka na dolazak pred izlaz, Continentalovo osoblje u zračnoj luci na raspolaganju će imati vodu i grickalice kako bi ih unijeli u zrakoplov. Većina putnika ipak se ne želi iskrcati iz zrakoplova jer im je on najbolje sredstvo za dolazak do željenog odredišta. No neki su ipak skloni toj mogućnosti i prema novim pravilima mora im se omogućiti napuštanje zrakoplova sve dok pilot smatra da je to sigurno i dok kontrolori leta ne utvrde kako to neće poremetiti operaciju. No putnici koji odustanu od leta ne mogu očekivati kako će sa sobom moći ponijeti svoju već predanu prtljagu. Još jedna iznimka: pravila se ne odnose na male zračne luke na kojima prometuje manje od 0,25 posto godišnjeg američkog zračnog prometa, osnosno oko dva milijuna putnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close