Austrijske savezne željeznice naručile daljnjih devet Railjet jedinica od Siemensa

Autor: Marta Duić , 04. kolovoz 2014. u 10:16
Fotografije: Thinkstock

Austrijske savezne željeznice (ÖBB) su naručile dodatnih devet Railjet vlakova od Siemensa, uz dostavu sedam jedinice planiranim za prosinac 2016. Narudžba je vrijedna ukupno oko 145.000.000 €

Austrijske savezne željeznice (ÖBB) su naručile dodatnih devet Railjet vlakova od Siemensa, uz dostavu sedam jedinice planiranim za prosinac 2016. Narudžba je vrijedna ukupno oko 145.000.000 € ukupno. ÖBB već upravlja s 51 Railjet jedinicom diljem cijele Austrije, Njemačke, Mađarske i Švicarske. Nove jedinice vozit će na Beč-Salzburg zapadnoj ruti i biti opremljene za rad u Italiji. Završna montaža će biti dovršen u Siemensovoj tvornici u Beču, dok će postolja doći iz tvrtke tvornici u Grazu.

Tehnički dizajn temelji se na vrsti Viaggio Comfort međugradskih vozila, a vlakovi ispunjavaju sve zahtjeve za međunarodne standarde brze vožnje.Standardna konfiguracija za nove vlakove sastoji od četiri različite vrste vozila: vagon s poslovnom i prvom klasom ;Bistro vagon; i pet vrsta vagona otvorenog salona za ekonomsku klasu, od kojih je jedna zona za obitelji s djecom. Postoji područje koje je na raspolaganju za putnike s invaliditetom.. Svi vagoni  su klimatizirane.

Novi vlakovi su opremljeni s Ecojet paketima, sastavljeni od LED rasvjete i energetski optimiziranih sustava klimatizacije koji koristi senzore CO2 koji detektiraju broj putnika i prilagođavaju u skladu s tim. Vlakovi su napravljeni tako da mogu putovati brzinom do 230 km / h.

Komentirajte prvi

New Report

Close