ATRON & Norled: Uspješan tim u provedbi zahtjeva SVV-a za kartice AutoPASS za trajekte u Norveškoj

Autor: Objava za medije , 06. veljača 2019. u 14:39
FOTO: Press

Uz kartice AutoPASS na norveškim trajektima: ATRON & Norled, vrlo uspješan tim u provedbi zahtjeva SVV-a (norveškoa uprava za prijevoz putnika) za kartice AutoPASS.

Od 1. siječnja 2019. možete karticama AutoPASS platiti putovanje svim trajektima norveškog brodarskog poduzeća Norled. Plaćanja možete praktično obavljati na temelju računa u središnjem javnom sustavu AutoPASS, slično kao što se plaćaju cestarine za norveške ceste i gradove. Norled je prvi trajektni prijevoznik u Norveškoj koji je uveo sustave koji korisnicima omogućuju plaćanje za odobrenja karticama AutoPASS.

ATRON je proširio postojeći prodajni sustav: pametne kartice AutoPASS mogu se upotrebljavati usporedno sa svim trenutačno prihvaćenim mogućnostima plaćanja. Uz postojeće trajektne kartice prema standardu HB v821, sustav ATRON koji primjenjuje Norled također podržava kartični standard AutoPASS koji se na tome temelji. Oba kartična standarda omogućuju usporedne popise blokiranja i sučelja prodajnih podataka.

ATRON i Norled su uvođenjem kartica AutoPASS također zamijenili postojeće uređaje za mobilnu prodaju. Nova hardverska generacija s operativnim sustavom Android i aplikacijom ATRON Smart Ticket Sales (ASTS) podržava AutoPASS i pruža budući temelj za moguća proširenja prodajnog sustava.

Faza dizajna od provedbe, testne i pokusne faze do potpunog puštanja u pogon ostvarena je bliskom suradnjom poduzeća Norled, ATRON electronic GmbH u Njemačkoj i ATRON Systems AB u Linköpingu u Švedskoj. ATRON-ov glavni direktor za korisnike Sascha Stärk naglašava kratke koordinacijske kanale koji su omogućili reagiranje na kratkoročne promjene u projektu.

Norled, prethodno poznat pod nazivom Tide Sjø, gorljiv je korisnik prodajnog sustava ATRON DEBAS još od 2009. godine. Norled raspolaže flotom od 80 trajekata i brzih autobusa za prijevoz putnika. Sva se prodaja za trajekte obavlja putem mobilnih uređaja ATRON s aplikacijom ASTS. Prodaja u ATRON-ovu pozadinskom sustavu ATRIES obrađuje se na zaštićen način i zatim prenosi u druge Norledove sustave radi daljnje obrade. U Norveškoj se troškovi izgradnje mnogih cesta, mostova i tunela djelomično financiraju cestarinama. AutoPASS je norveški sustav za naplatu cestarine putem norveške uprave za državne ceste, Statens vegvesen. Većina postaja za naplatu cestarine potpuno je automatizirana, a cestarina se naplaćuje dok je promet u tijeku. U Norveškoj postoji otprilike 230 postaja za naplatu cestarine gdje možete platiti čipom AutoPASS (OBU). Te postaje imaju oznaku „AutoPASS”.

Komentirajte prvi

New Report

Close