Apple će liječiti i dijabetes

Tehnološki divovi sve više ulaze u biomedicinsku nišu/FOTOLIA Tehnološki divovi sve više ulaze u biomedicinsku nišu/FOTOLIA

Kompanija razvija senzore za praćenje šećerne bolesti.

Apple je pokrenuo tajni program kojemu je cilj razviti uređaje za praćenje stanja kod dijabetičara, doznaje CNBC pozivajući se na upućene izvore.

Prema tvrdnjama izvora, američki je tehnološki div zaposlio skupinu biomedicinskih inženjera u sklopu tajnovite inicijative koju je zamislio još osnivač kompanije Steve Jobs. Zadatak im je razviti senzore za tretman dijabetesa. Inženjeri će na tom tajnom programu raditi blizu korporativnog sjedišta u kalifornijskom Palo Altu. Glasnogovornica Applea odbila je komentirati ove navode.

Međutim, navodni ulazak Applea u medicinsku tehnologiju ne treba iznenađivati. Naime, tehnološke i farmaceutske kompanije sve više međusobno surađuju kako bi razvili sofisticirane uređaje koji kombiniraju biološke, softverske i hardverske funkcije u borbi s kroničnim bolestima. Podsjetimo, prošle su godine britanski farmaceut GlaxoSmithKline i Alphabetov ogranak Google osnovali zajedničku tvrtku koja razvija bioelektroničke uređaje. Bioelektroničkim uređajima bave se i Medtronic, Proteus Digital, Sanofi i Biogen. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!