American Express će otpustiti više od 4.000 radnika

Autor: Agencija VLM , 22. siječanj 2015. u 10:55
Foto: Thinkstock

Jedan od glavnih razloga otpuštanja radnika je i globalni trend tehnološkog napretka.

American Express ukinut će u ovoj godini više od 4.000 radnih mjesta, najavio je jedan od direktora te kartičarske tvrtke nakon što je kompanija izvijestila o većim od očekivanja tromjesečnim troškovima i rezervacijama za problematične zajmove.

Ta najveća svjetska kartičarska tvrtka ukupno zapošljava 63.000 djelatnika, pa bi najavljena otpuštanja tako zahvatila nešto više od 6 posto od ukupnog broja zaposlenih. Cijene dionice te kompanije po objavi pala je za 2,3 posto, na 85,62 dolara.

American Express, koji u posljednjih nekoliko godina obuzdava troškove kako bi neutralizirao spori rast prihoda, objavio je da su mu rashodi u četvrtom tromjesečju porasli za 3,5 posto, na 3,60 milijarde dolara, uglavnom zbog troškova marketinga i plaća. Ukupne rezervacije za gubitke po kreditima, pak, porasle su za 21,5 posto, na 582 milijuna dolara.

Istodobno neto dobit joj je bila 1,45 milijardi dolara, što je 140 milijuna više nego u istom razdoblju godinu dana ranije.

Ukidanje radnih mjesta obuhvatit će osoblje American Expressa u Sjedinjenim Američkim Državama i inozemstvu. "Aktivnosti koje poduzimamo utjecat će na više od 4.000 ljudi, a stajat će 313 milijuna dolara", kazao je financijski direktor Jeff Campbell o planiranom rezanju radnih mjesta.

Komentirajte prvi

New Report

Close