Amazon vam želi slati robu prije nego što je kupite

Autor: Agencija VLM , 20. siječanj 2014. u 16:04
Thinkstock

Amazon je u prosincu dobio patent za takozvanu “anticipativnu dostavu”, metodu isporučivanja predmeta prije kupnje.

Amazon poznaje svoje kupce tako dobro da im želi isporučiti pošiljke prije no što ih oni uopće naruče, piše Wall Street Journal.

Naime, Amazon je u prosincu dobio patent za takozvanu "anticipativnu dostavu", metodu isporučivanja predmeta prije kupnje. U Amazonu bi procijenili što kupac namjerava kupiti na temelju njegovih prethodnih kupovina i drugih čimbenika, kao što su pretraživanja o proizvodima, popisi želja, pa čak i vrijeme držanja kursora nad nekim predmetom. Roba bi se isporučila u određeno područje te bi se odande, u slučaju da kupac doista postupi prema očekivanjima, brzo isporučila na kućnu adresu.

Ova bi metoda mogla riješiti značajan problem kod kupnje preko interneta, to jest smanjiti vrijeme čekanja naručene pošiljke. U Amazonu tvrde da bi kupci koji moraju predugo čekati mogli odustati od kupnje preko interneta. Međutim, u patentu se navodi koliko bi metoda mogla skratiti vrijeme čekanja na dostavu.

Zasad nije poznato je li Amazon već upotrijebio ili namjerava upotrijebiti metodu, a glasnogovornica tvrtke odbila je komentirati.

Komentirajte prvi

New Report

Close