Aluminij planira 23% veću proizvodnju

Autor: Poslovni dnevnik , 26. ožujak 2017. u 21:59
Pozitivni pomaci u Aluminiju/Ivana Ivanović/PIXSELL

Mostarska tvornica predviđa ove godine rast prihoda od 40% i ulaganje od 100 milijuna kuna.

Članovi Nadzornoga odbora Aluminija iz Mostara, pod predsjedanjem Dalibora Miloša, jednoglasnom odlukom prihvatili su Izvještaj o radu Uprave Društva kojI im je predstavio direktor Mario Gadžić, s naglaskom na provedbu Strateškog plana restrukturiranja Aluminija, kojim su postavljeni temelji pozitivnom poslovanju mostarske tvornice u ovoj godini.  

"To potvrđuju pozitivni poslovni ishodi iz prva dva mjeseca tekuće godine, otkako su na snazi nove poslovne okolnosti, u prvom redu novi ugovori. U najkraćem, identificirali smo bolest kompanije i krenuli u borbu sa svime što ju je ugrožavalo, nastavljajući opsežna restrukturiranja naslijeđenih dugovanja koja su nam i dalje najveće breme", rekao je Gadžić sažimajući usmjerenje djelovanja Uprave kojoj je na čelu. Također jednoglasno, usvojen je i ambiciozan Plan poslovanja Društva za 2017. godinu, s jasno zacrtanim ciljem ostvarivanja dobiti na kraju godine.  

Tim je planom, naime, predviđen porast prihoda od 40 posto u odnosu na prošlu godinu, kao i povećanje proizvodnje za 23 posto. Predviđeno je i uključenje novih 30 elektrolitičkih ćelija do isteka kalendarske godine. Ukupne investicije u proizvodnju dosegnut će 25 milijuna KM (oko 100 milijuna kuna), a također se planiraju i uštede od 46 milijuna KM u odnosu na prošlogodišnje rashode. Dalibor Miloš, predsjednik NO-a, pozdravio je predani rad Uprave, kao i očiti zaokret u načinu poslovanja i konkretne pozitivne pomake, iznoseći optimistična gledišta o budućnosti mostarskog proizvođača aluminija.

Prema njegovim riječima, Upravu, ipak, čeka još puno posla u nastavku ove godine, i kako je dodao, početni dobri pokazatelji ne smiju značiti opuštanje, nego naprotiv traže održavanje visokoga tempa rada i stalan oprez. "Navedeni rezultati uistinu daju nadu u optimizam da je Aluminij na putu oporavka, ali se nikako ne smije gubiti iz vida svijest o stanju u kojemu je tvornica preuzeta, a koje traži još puno posla i bolnih koraka u vremenima ispred nas", zaključio je predsjednik NO-a Aluminija, priopćeno je iz kompanije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close