Allianz s 13 posto većom neto dobiti u drugom kvartalu

Autor: Poslovni.hr , 02. kolovoz 2019. u 14:54
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Njemački osiguravateljski div Allianz u drugom je tromjesečju 2019. godine ostvario neto dobit od 2,1 milijarde eura, što je za 13,1 posto više u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, pokazuje u petak njegovo financijsko izvješće.

Operativna dobit u istom je razdoblju porasla za 5,4 posto, na 3,2 milijarde eura. Ukupni prihodi uvećani su za 6,1 posto, na 33,2 milijarde eura.

Rast dobiti najvećim se dijelom pripisuje jednokratnom profitu ostvarenom u američkom ogranku za poslovanje sa životnim i zdravstvenim osiguranjem. U drugom tromjesečju prošle godine dobit je bila pogođena negativnim efektom povezanim s prodajom poslovanja sa životnim osiguranjima u Tajvanu. 

Izvršni direktor Oliver Baete izrazio je zadovoljstvo dobrim poslovnim rezultatima te su u kompaniji potvrđene zacrtane projekcije za poslovnu 2019. godinu.

"Naši rezultati poslovanja za prvo polugodište 2019. godine potvrđuju da je Allianz na putu da ostvari zacrtane rezultate za cijelu godinu".

Taj njemački osiguravatelj i upravitelj imovinom potvrdio je tako procjenu za 2019. godinu o zacrtanoj operativnoj dobiti u rasponu od 11 do 12 milijardi eura, nakon što je u prvom polugodištu ove godine ostvarena u ukupnom iznosu od 6,1 milijardi eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close