Adidas počinje s novom praksom povodom Dana planeta Zemlje

Autor: Poslovni.hr , 22. travanj 2016. u 12:20
Foto: Daniel Karmann/DPA/PIXSELL

Strategija održivog razvoja.

S namjerom da proslavi Dan planeta Zemlje, adidas Grupa danas je objavila kako će početi s uklanjanjem plastičnih vrećica na prodajnim mjestima diljem svijeta. Početak uporabe papirnatih vrećica u adidasovim vlastitim dućanima odmah stupa na snagu, dok se primjena u Rusiji i Kazahstanu očekuje u lipnju 2016.

Tijekom prošle godine, adidas Grupa je na ovom projektu usko surađivala i sa svojim partnerima i tako će se većina Grupinih franšiza prebaciti na uporabu papirnatih vrećica do kraja lipnja 2016.

Ovim potezom adidas Grupa uklonit će čak 70 milijuna plastičnih vrećica iz više od 14.000 prodajnih mjesta godišnje. Tako se očekuje uklanjanje čak 3 milijuna plastičnih vrećica iz trgovina diljem SAD-a i više od 2 milijuna vrećica iz prodajnih mjesta u Njemačkoj.

Ronald Auschel, član izvršnog odbora adidas Grupe navodi: "Kako smo i najavili s našom novom strategijom održivog razvoja do 2020. pod nazivom “Sport treba prostora”, uklanjanje plastičnih vrećica iz uporabe samo je dio naših napora kojima neprestano nastojimo povisiti uporabu ekološki prihvatljivijih materijala u proizvodnji, proizvodima i na prodajnim mjestima."

Auschel ističe: "Uklanjanje plastičnih vrećica nije naš jedini potez. Naši zaposlenici na prodajnim mjestima prošli su trening kako bi mogli uspješno informirati potrošače o potezima koje planiramo te kako bi ih pozvali da nam se pridruže na ovom važnom putovanju. Svakog ćemo kupca nakon kupnje adidasovih proizvoda upitati je li mu potrebna papirnata vrećica.”

Inicijativa izbacivanja plastičnih vrećica započela je prošle godine, kada je kompanija najavila partnerstvo s organizacijom “Parley for the oceans”. Kao jedan od osnivača, adidas podržava ovu organizaciju u njihovoj edukaciji javnosti i komunikacijskim naporima, kao i u njihovom opsežnom Programu Oceanske Plastike (OPP-A.I.R.) čiji je cilj stati na kraj zagađenju oceana od plastike.

Komentirajte prvi

New Report

Close