6 zanimljivosti iz povijesti Flydubaia

Autor: Poslovni.hr , 16. prosinac 2014. u 16:46
Foto: Wikipedia

Letovi su počeli u šestom mjesecu 2009. godine.

Zrakoplovna kompanija Flydubai osnovana je 2008. godine kako bi pospješila razvoj putovanja, turizma i trgovine te ojačala povezanost Dubaija s ostatkom Bliskog istoka, zemljama Zaljeva, Afrikom, Kavkazom, središnjom Azijom i Indijskim potkontinentom, a kompanija  je danas u Zagrebu predstavila svoju novu liniju koja će povezivati Zagreb i Dubai.

Ovo su neke od najzanimljivijih činjenica iz povijesti Flydubaia:

1. Prvi let prije pet godina
Letovi ove aviokompanije počeli su u šestom mjesecu 2009. godine. Prva odredišta bila su Beirut, Libanon, Aman i Jordan. Od tada, mreža odredišta rapidno raste. (Wiki)

2. Dodatak – poslovna klasa
Nakon narudžbe 50 zrakoplova u veljači 2013., u lipnju iste godine najavili su kako će uvesti poslovnu klasu za svoje putnike: 12 sjedala, tri jela, TV, kožna sjedala… (Wiki)

3. Brojka 100 sve bliže
Prije dva mjeseca broj odredišta koja spajaju zrakoplovi Flydubaia dosegao je 83, a do danas ta brojka je narasla na 89. Tu će se uskoro naći i Zagreb. (Wiki)

4. Podrška Emirata
Zrakoplovnu kompaniju osnovala je Vlada Dubaia 2008. godina, a iako FlyDubai nije dio Emirates Grupe, "Emirati" su podržali novonastalu aviokompaniju. (Wiki)

5. Priznanje za izvrsnost
Flydubai  je nedavno na dodjeli nagrade 2014 CAPA (Centre for Aviation) nagrađen priznanjem za izvrsnost u zračnom prometu kao najinovativniji i najutjecajniji prijevoznik u svojoj kategoriji.

6. Novi zrakoplovi
U zadnjih je šest godina zrakoplovna  kompanija oformila flotu od 42 nova zrakoplova sljedeće generacije Boeing 737-800 te opslužuje više od 1.300 letova tjedno.

Komentirajte prvi

New Report

Close