Dionička društva

Naslovnica Dionička društva

AD Plastik d.d.

Oznaka Zadnja Najniža Najviša Prosječna Kupovna Prodajna Količina Promet Promjena
ADPL 194,00 194,00 196,50 194,58 194,00 196,50 755 146.909,00 -1,27%

AD Plastik Grupa multinacionalna je kompanija s više od trideset godina iskustva u svijetu auto industrije koja ima sedam proizvodnih lokacija u četiri zemlje. Vodeća je kompanija za razvoj i proizvodnju komponenti za interijere i eksterijere automobila u Hrvatskoj i jedna od vodećih u Istočnoj Europi. Najveći je proizvođač autodijelova u Hrvatskoj i sto posto proizvoda izvozi.

Osim dvije tvornice u Hrvatskoj na lokacijama Zagreb i Solin, gdje je i sjedište kompanije, AD Plastik Grupa ima tvornice u Srbiji, Rusiji i Rumunjskoj. Sveukupno zapošljava više od 2 100 radnika (bez JV kompanija), od čega samo u Hrvatskoj preko 1 200 radnika.

Tridesetogodišnja prošlost kroz koju je kompanija rasla, razvijala se i nosila se s raznim iza-zovima, dala je odgovarajuću zrelost koju danas ima. Upravo taj pogled u prošlost čini njen korak sigurnim u sadašnjosti, jer danas možemo govoriti o kontinuiranom poslovanju koje se zasniva na tradiciji, znanju, kapacitetima, iznimnoj stručnosti i predanom radu svakog zaposlenika. Surađuju sa svojim kupcima od rane faze razvoja do finalnog proizvoda, koristeći pri tom suvremene alate i tehnike te primjenjujući specifična stručna znanja, vještine i iskustvo.

Dugogodišnji opstanak u zahtjevnom automobilskom društvu potvrda su kvalitete poslovanja, ponajprije zahvaljujući kvalitetnom kadru te konstantnom ulaganju u razvoj i unapređenje tehnologija. Fokusiranost na potrebe kupca, uz održavanje visoke kvalitete i konkurent-nosti proizvoda i usluga, preduvjet su opstanka i razvoja kompanije.

U proizvodnji se koriste različite tehnologije i materijali i to kroz injekcijsko brizganje, bojanje, puhanje, termooblikovanje, proizvodnju netkanih tekstila i ekstruziju. Proizvode se dijelovi za oko devedeset tipova vozila, a najvažniji kupci s kojima razvijaju uspješnu poslovnu suradnju su: Renault, Nissan, Peugeot, Citroen, Toyota, Ford, Opel, VW, BMW, Dacia, Da-imler, VAZ, GM-VAZ, Daewoo, Fiat-Chrysler, Mitsubishi, Alfa Romeo, Maserati i ostali. 
 

Top 10 dioničari s datumom 31. ožujkom 2017.