Brokerske usluge

Abacus brokeri

Izdvojeno:
 • mogućnost online trgovanje putem ABAC@inotrade
 • usluga obuhvaća: NYSE, NASDAQ, XETRA, Vienna, EURONEXT, VIRTx, Švicarska, Helsinki, Oslo, Stockholm, te mnoga druga tržišta
 • ABACUS BROKERI d.d. utemeljeno je u siječnju 2006. godine te je iste godine započelo s radom u Zagrebu gdje se ujedno nalazi i sjedište Društva. Uz sjedište u Zagrebu na adresi Petrova 88, Abacus brokeri d.d. otvorilo je podružnice u Šibeniku na adresi Eugena Kvaternika 6 i Osijeku na adresi Šetalište K.F. Šepera 13, te poslovnicu u Slavonskom Brodu, Đure Basaričeka 5.

  Abacus brokeri d.d. nudi svojim klijentima usluge internet trgovanja, mogućnost on-line izlaganja naloga za kupnju i prodaju financijskih instrumenata na domaćem i inozemnim tržištima. ABAC@inotrade – Usluga trgovanja financijskim instrumentima na stranim tržištima obuhvaća sljedeća financijska tržišta izvan RH – NYSE, NASDAQ, XETRA, Vienna, EURONEXT, VIRTx, Švicarska, Helsinki, Oslo, Stockholm, te mnoga druga tržišta. Usluga se pruža u suradnji sa partnerskim brokerskim kućama na svakom od pokrivenih inozemnih tržišta, te korištenjem skrbničkih usluga domaće skrbničke banke čime je osigurana kvalitetna usluga namire i skrbi za vrijednosne papire kupljene na inozemnim tržištima svakog pojedinog klijenta.

  UVJETI

  Tržište Austrije, Belgije, Francuske, Republike Irske, Italije, Nizozemske, Njemačke, Švicarske i Velike Britanije
  - brokerska provizija: 0,55% (min. 200,00 HRK)
  - transakcijska naknada: 185,00 HRK po transakciji


  Tržište Danske, Finske, Norveške, Poljske, Portugala, Španjolske i Švedske
  - brokerska provizija: 0,55% (min. 200,00 HRK)
  - transakcijska naknada: 410,00 HRK po transakciji


  Tržište Bosne i Hercegovine, te Srbije
  - brokerska provizija: 1,00% (min. 200,00 HRK)
  - transakcijska naknada: 410,00 HRK po transakciji


  Tržište Kanade
  - brokerska provizija: 0,45% (min. 150,00 HRK) + 0,013 CAD/vrijednosni papir
  - transakcijska naknada: 185,00 HRK po transakciji


  Tržište SAD-a (AMEX, NASDAQ, NYSE)
  - brokerska provizija: 0,45% (min. 150,00 HRK) + 0,006 USD/vrijednosni papir
  - transakcijska naknada: 185,00 HRK po transakciji


  ABACUS BROKERI D.D. mogu ugovoriti s klijentima / investitorima i druge/niže brokerske provizije.
  Naknada koja uključuje troškove platnog prometa, slanja instrukcije i namire transakcije u skrbničkoj banci, troškove pohrane vrijednosnih papira, te druge operativne troškove Društva nastale u sklopu poslova poravnanja i namire transakcije na ino tržištu, osim troškova poreza i korporativnih akcija.

  Sve naknade se obračunavaju u stranoj valuti po srednjem tečaju HNB-a na dan izvršenja transakcije. Svi izvanredni troškovi i naknade (izrada izvanrednih izvještaja, povrat i umanjenje inozemnog poreza, sudjelovanje na godišnjim skupštinama, SPO i sl.) obračunavaju se sukladno važećem cjeniku skrbničke banke.