Brokerske usluge

FIMA Vrijednosnice

Izdvojeno:
  • trgovanje u realnom vremenu s vrijednosnim papirima na svjetskim tržištima kapitala (SAD, Kanada, tržišta kapital Europe, a po želji investitora i šire) te na regionalnim tržištima
  • provizija već od 0,3%; bez troška skrbi do 31.03.2011.
  • telefonsko zadavanje naloga
  • Brokerska kuća FIMA Vrijednosnice osnovana je 1999. godine, a njezin osnivač FIMA d.o.o. jedna je od prvih brokerskih kuća u Republici Hrvatskoj, sa sjedištem u Varaždinu, koja na hrvatskom tržištu kapitala sudjeluje od njegovih samih početaka. FIMA Vrijednosnice dugi niz godina je među vodećim brokerskim kućama po prometu dionicama na Zagrebačkoj burzi. Osim u Hrvatskoj prisutni smo i u regiji i to kroz brokerska društva: FIMA International Sarajevo, FIMA International Banja Luka, te FIMA International Kiev, a u čijem upravljanju posredno sudjelujemo te na taj način klijentima olakšavamo ulaganje u inozemstvu.


    Pri izračunu iznosa minimalne brokerske provizije i transakcijskih troškova (troškova namire) u kune koristi se srednji tečaj HNB-a na dan izvršenja transakcije. Ukoliko je Društvo u jednom danu izvršilo više transakcija iste vrste s istim vrijednosnim papirom iznos transakcijskih troškova klijenta dijeli se s brojem transakcija.

    Srbija: Minimalni iznos transfera novčanih sredstava iznosi 50.000,00 kuna. Provizija investicijskog društva za Republiku Srbiju uključuje trošak mjesta trgovanja, centralnog depozitorija, inozemnog investicijskog društva i banke skrbnika. Svi iznosi izraženi u RSD preračunavaju se u HRK na dan izvršenja transakcije (srednji tečaj NBS po kojem je izvršena konverzija RSD u EUR i srednji tečaj HNB po kojem je izvršena konverziju EUR u HRK).