Zdrava prehrana za veću učinkovitost na poslu

Autor: Poslovni dnevnik , 12. rujan 2012. u 22:00

Jelena Tomić, suvlasnica tvrtke Ručak, poručuje da se novi poduzetnici ne smiju bojati uspjeha i da vjeruju u svoje ideje

Bavimo se planiranjem, pripremom i dostavom uravnoteženih obroka na radna mjesta. Na pokretanje Luncha potaknulo nas je to što se ljudi općenito na poslu vrlo loše hrane, što zbog nedostatka vremena, što zbog izbora ili informiranosti", kaže Jelena Tomić, nutricionistica i suvlasnica zagrebačke tvrtke Ručak, osnovane ove godine. Poslovanje tvrtke vodi direktor Ivan Krželj.

Nažalost većina obrok na radnome mjestu nalazi se u pekarnicama kojih je danas svakim danom sve više, restoranima brze prehrane ili, u najboljem slučaju, kantinama u sklopu radnog mjesta u kojima su oborci vrlo često siromašni nutritivno vrijednim tvarima, a bogati energijom. “Željeli smo klijentima ponuditi uravnotežene i raznovrsne tople obroke, uz minimalan utrošak vremena i novca. Naši klijenti jedanput tjedno odabiru što će ručati cijeli idući tjedan i sve što im preostaje je čekati pauzu za obrok jer s njom dolazi i Lunch. Posebno smo se orijentirali na tvrtke kojima je bitno da se njihovi zaposlenici što kvalitetnije hrane jer osim što pravilna prehrana djeluje blagotvorno na zdravlje, omogućava i veću učinkovitost u onome što rade”, poučava Tomić. Kaže da nisu imali ozbiljnijih prepreka u pokretanju posla osim ograničenog budžeta. Sve što su mogli obaviti sami to su i napravili, od ispitivanja tržišta prije samog pokretanja biznisa preko osmišljavanja vizualnog identiteta i slogana do izgleda ambalaže i prikupljanja baze klijenata. Smatraju da su tako mnogo naučili što im je omogućilo da sami uvide kako nešto obaviti na najbolji mogući način. Što se tiče pokretanja posla u jeku krize, Tomić kaže da i ne poznaje drukčija vremena i da je općenito za nas život u krizi normalan. Smatra da ako naučimo poslovati i uspješno raditi u krizna vremena, u budućnosti može biti samo lakše. Zato i smatra da je Hrvatska idealna za pokretanje biznisa ilustrirajući to stihom Franka Sinatra iz pjesme “New York, New York”: “Ako uspiješ ovdje, možeš uspjeti bilo gdje”, a novim poduzetnicima poručuje da se prije svega ne smiju bojati uspjeha i da vjeruju u svoju ideju. (pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close