Započele su prijave za 3. generaciju PwC-ovog programa razvoja poslovanja Startup Collider

Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Do 16. prosinca traje rok za zaprimanje prijava za PwC-ov program optimizacije poslovanja za start-up poduzeća Startup Collider, sa svrhom razvoja poslovanja kroz uspostavljanje poslovne platforme i pružanje podrške inovativnim poduzećima s gotovim B2B rješenjima pri razvijanju i razvoju poslovanja na stranim tržištima u srednjoj i istočnoj Europi.

PwC-ov program razvoja poslovanja start-up poduzeća namijenjen je uglavnom mladim tvrtkama u srednjoj i istočnoj Europi (SIE) koje već posluju u ovoj regiji. Program bi također mogao uključiti i start-up poduzeća iz svijeta koja planiraju proširiti doseg svojih inovativnih tehnologija i koja bi željela u suradnji s PwC-om razviti svoje poslovanje u regiji SIE.

Jedna od najvećih prednosti programa jest pristup međunarodnoj mreži stručnjaka, PwC-ovih mentora, partnera, ali i naših klijenata diljem svijeta. Samo u regiji središnje i istočne Europe riječ je o tisućama tvrtki koje su u potrazi za inovacijama na području B2B poslovanja koje njihove organizacije mogu odmah provesti.

„PwC-ov program Startup Collider nije inkubator ili program usmjeren na start-up poduzeća u ranoj fazi razvoja. Usredotočili smo se na start-up poduzeća koja su već prisutna na tržištu i imaju gotov proizvod. Naš je zadatak preispitati njihov poslovni model, kao i njihova rješenja i ideje, a zatim ih prilagoditi novim tržištima ili novim industrijama” – kaže Beata Cichocka-Tylman, direktorica za usluge povezane s inovacijama te istraživanjem i razvojem u PwC-u Poljska.

Od samog početka program je imao međunarodni karakter. Već u fazi samog prikupljanja prijava za prethodnu generaciju PwC-ovog Startup Collidera, prijavilo se gotovo 300 poduzeća iz 30 europskih zemalja, s Bliskog istoka i iz Sjeverne i Južne Amerike. Finalisti prethodnog programa dolaze uglavnom iz srednje i istočne Europe, ali i izvan regije, uključujući Veliku Britaniju i Španjolsku.

Program se razvija od generacije do generacije, prilagođavajući raspon traženih rješenja specifičnostima tržišta srednjoeuropskih zemalja koja se stalno mijenjaju, a sve su otvorenija za inovacije.

„Pratimo promjene u potražnji za inovacijama među našim klijentima. Zato smo ove godine odlučili potražiti rješenja s čak 12 područja, uključujući razvoj financijskih tehnologija (FinTech), upravljanje rizicima, Internet stvari, umjetnu inteligenciju, e-trgovinu, korisničku podršku ili automatizaciju procesa. Ove tehnologije vrlo su različite, a određena korporacija unutar svakog sektora može ih provesti na drugačiji način. Potražnja za inteligentnim rješenjima koja jamče transformaciju postojećih procesa i optimizaciju ne jenjava, baš naprotiv, sve je veća”, dodaje Magdalena Kwoska, voditeljica projekta Startup Collider u PwC-u.

Prijave za PwC-ov program optimizacije poslovanja za start-up poduzeća zaprimaju se do 16. prosinca 2018. Nakon toga će se sve prijave pažljivo analizirati, a krajem veljače 2019. odabrat će se oko 10 do 15 najperspektivnijih društava. Ova će skupina sudjelovati u šestomjesečnom procesu razvoja poslovanja, a proces će se provoditi uglavnom putem interneta. Start-up poduzeća također će dobiti priliku da sudjeluju u sektorskim događanjima i događajima poslovnog umrežavanja u koje će biti uključen i PwC-ov Startup Collider. Tijekom razdoblja od ožujka do rujna 2019. poduzetnici će se sastajati s PwC-ovim stručnjacima i poslovnim predstavnicima. Program će završiti u rujnu 2019. posebnim događajem nazvanim Demo Day, na kojemu će start-up poduzeća pred investitorima i potencijalnim klijentima predstaviti svoje proizvode, usluge i tehnologije.

PwC-ovi stručnjaci ističu kako ponuda programa Startup Collider nije ograničena samo na akceleraciju start-up poduzeća, širenje njihovog poslovanja i generiranje dobiti. Sastavni dio programa jest izgradnja poslovnih odnosa koji ne završavaju dovršetkom programa razvoja poslovanja. Demo Day, kruna programa, početak je daljnje suradnje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!