Zagrebački startup premašio 250.000 korisnika

Autor: Bernard Ivezić , 23. srpanj 2015. u 11:00
Ivan Klarić, osnivač i direktor Score Alarma/Boris Šćitar/PIXSELL

U pola godine zaključili su četiri velika posla u regiji te su korak do ugovaranja još dvaju, u Italiji i V. Britaniji.

Zagrebački startup Score Alarm, koji je prije tri godine svoj prvi veći posao ugovorio s Hrvatskom lutrijom omogućivši toj državnoj tvrtki da postane prva iz domaćeg javnog sektora koja je kupila neki proizvod ili uslugu od hrvatskog startupa, ali i prva na svijetu koja je sportskim kladioničarima omogućila da odmah saznaju jesu li ispunili dobitni listić, premašio je 250.000 krajnjih korisnika na svojoj platformi.

Ivan Klarić, osnivač i direktor Score Alarma kaže kako im se razvoj ubrzava zbog širenja na europska tržišta. Do kraja godine očekuje četiri puta više korisnika na vlastitoj platformi. "Aplikacija Score Alarm je i dalje aktivna, ali je više ne promoviramo jer smo se okrenuli isključivo poslovima za velike klijente iz industrije sportskog klađenja", kaže Klarić. Navodi da su u proteklih pola godine zaključili četiri velika posla u regiji te su korak do zaključivanja još dva u Italiji i Velikoj Britaniji.

U regiji je njihov korisnik postao Bet Live, najveći priređivač igara na sreću u BiH, zatim rumunjska Casa Pariurilor, mađarska državna lutrija Szerencsejáték te njemačka tvrtka Oddset. "Upravo će nam poslovi u Rumunjskoj i Mađarskoj, i to zbog veličine poslovnih partnera, omogućiti da do kraja godine na našoj tehnologiji budemo imali i milijun krajnjih korisnika", kaže Klarić. Dodaje da su jedini proizvođač rješenja za industriju sportskog klađenja koji je specijaliziran za mobilne aplikacije.

"Mi to nazivamo native mobile supplier i kao takvi nastupit ćemo iduće godine na londonskoj ICE konferenciji, inače najvećoj takvoj konferenciji na svijetu", kaže Klarić.Pojašnjava da će u narednom razdoblju većina prometa u industriji sportskog klađenja prijeći na mobilne platforme, odnosno takozvane nativne mobilne aplikacije. Score Alarm to želi iskoristiti kao bi se pozicionirao kao lider u novom tržišnom segmentu. Klarić kaže da je na novim poslovima postigao dugoročno održivo poslovanje te da može rasti iz vlastitih prihoda. "Ali u idućoj godini tražit ću investiciju kako bi se mogli širiti još brže i otvarati nove urede", zaključuje Klarić.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Pa sporno je to da firma lose posluje i nema kapital potreban za nastavak poslovanja. Barem ja to tako vidim iz poslovnih rezultata za 2014. godinu. Ja razumijem vas entuzijazam i nammjeru da budete drustveno korisni i zaposljavate. No, za to treba imati kapital i odrziv model poslovanja. Ja to iz bilance ne vidim ili to u tekstu nije dobro pojasnjeno. Od zelja i sudjelovanja na konferencijama se nazalost ne zivi. Bez uvrede.

Ne bi vjerovali, no ja sam danas poprilicnim iznosom, visestruko vecim nego je vas temeljni kapital dokapitalizirao jednu poznatu hrvatsku firmu. Ucinio sam to da zaradim, a ta ce investicija koja ukupno iznosi cca 300 milijuna kuna otvoriti sigurno brojna radna mjesta. No, moj primarni motiv za to nije bilo zaposljavanje nego profit. Dakle, pislozite prioritete i krenite dalje, al ne pricom nego aktivnoscu i poslom.

To je gotovo siguran recept za uspjeh. A ja vam isti i zelim.

Srdacan pozdrav,

Fahrudin.

Pozdrav Fahrudine,

odvojit ću nekoliko minuta da vam osobno pojasnim nedoumice.

Prije svega ovdje se ne radi o promociji naše firme kroz Poslovni.hr, već je Poslovni.hr objavio vijest o izvoznim uspjesima jednog HR startupa. Promocija nam u Hrvatskoj nije potrebna, obzirom da su nam svi klijenti iz inozemstva i Hrvatska nam nije ciljano tržište.

Ipak, drago nam je da je Poslovni.hr prenio ovu vijest te se nadamo da će ju pročitati neki od naših budućih zaposlenika, koje ćemo zaposliti u ovoj godini i osigurati im odlične radne uvjete.

Što se tiče poslovnih rezultata. Da, imali smo niskre prihode i dugovanja, razvijali smo proizvod. Zbog toga ove godine imamo odlične poslovne rezultate. Nisam shvatio koji vam je dio sporan i koja informacija koju je naveo Poslovni.hr nije točna.

Srdačan pozdrav,
Ivan Klaric
Score Alarm

Je, ako posluju preko iON Studia onda su spremni za stecaj. 2-tak hiljki prihoda lani nakon visestrukog pada rezultata. Vise od 200 keki kratkorocnog duga itd.

Mialim da bi Poslovni ipak ponekad trebao pregledati neke registre prije nego krene u promociju necega sa i vise nego dvojbenim rezultatima.

Uspjeh je mjerljiv poslovnim rezultatima, a oni su javni. A ako nisu onda ih vlasnici moraju detaljno i transparentno podastrijeti javnosti.

New Report

Close