Zagreb gost europskog skupa poslovnih anđela

D. Štetner, predsjednik CRANE-a, u Istanbulu D. Štetner, predsjednik CRANE-a, u Istanbulu

Domaćinstvo dobili u konkurenciji Norveške, Švicarske i Ukrajine, u Zagrebu 400 ulagača i 100 startupa.

Zagreb Hrvatska će u prosincu biti domaćin najvećeg skupa poslovnih anđela u Europi. Hrvatska mreža poslovnih anđela (CRANE) objavila je da je u Istanbulu, na World Business Angels Investment Forumu, dobila domaćinstvo konferencije EBAN Winter University 2016.

Davorin Štetner, predsjednik CRANE-a, kaže da je jako ponosan što su uspjeli pobijediti konkurenciju iz Norveške, Švicarske i Ukrajine. "Ovo je kruna moje prve godine predsjedanja CRANE-om. Zahvaljujem predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović te gradonačelniku Milanu Bandiću na promptnoj podršci. Čim se vratimo iz Turske, krećemo s pripremama!", ističe Štetner. S njim su u Istanbulu hrvatske poslovne anđele predstavljali Saša Cvetojević i Damir Mujić.

EBAN Winter University skup je koji organizira Europska mreža poslovnih anđela (EBAN), a mjesto je suradnje investitora fokusiranih na startupove i poduzeća u ranim fazama razvoja. EBAN obuhvaća više od 250 organizacija poslovnih anđela i više od 20.000 investitora. U Zagrebu se očekuje 400 investitora i sto startupa. Candance Johnson, predsjednica EBAN-a, nada se da će se Hrvatska nametnuti kao poželjna statup destinacija.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve