Za vinsku školu u pet dana prikupili 120.000 kuna

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 20. srpanj 2016. u 22:00
Sommelierka Jelena Šimić Valentić

Na ideju crowdfundinga Šimić Valentić došla je nakon procjene matične poslovne banke da je kao početnica u poduzetništvu prerizična te joj je odbijen kredit.

Sommelierka Jelena Šimić Valentić je zahvaljujući crowdfunding kampanji u pet dana prikupila 120.000 kuna potrebnih za smještanje svojih vinskih škola i tečajeva na stalnu adresu.

Do sada je neformalni obrazovni program vinske kulture pod nazivom Pupitres održavala gostujući u vinskim barovima i restoranima širom Hrvatske, ali ju je sve veći interes javnosti potaknuo na sljedeći poduzetnički pothvat. "Ne samo da su se osigurala osnovna sredstva za najam i uređenje prostora prvog boutiquea vinske kulture Pupitresa, nego su se na valu dobrih vibracija javili i ozbiljniji investitori te potencijalni poslovni suradnici", poručila je mlada poduzetnica.

Na ideju crowdfundinga Šimić Valentić došla je nakon procjene matične poslovne banke da je kao početnica u poduzetništvu prerizična zbog čega su joj odbili zahtjev za kreditom. Nakon toga je do novca potrebnog za najam i uređenje prostora odlučila doći uz pomoć alternativnih oblika financiranja – prodajom poklon bonova za vinsku školu.

Osmišljavanje i realizaciju kampanje prikupljanja novca preuzela je Ana Keglović Horvat, stručnjakinja za digitalni marketing iz agencije Lude ribe koja ističe da se u Hrvatskoj sve više ljudi odlučuje za crowdfunding jer uz minimalni rizik mogu doći do početnog kapitala. "Ljude smo pozvali da podrže projekt i unaprijed kupe poklon bonove za vinsku školu pri čemu su uz kupnju jednog bona drugi dobili besplatno. Reakcije koje su uslijedile bile su fantastične i ubrzo smo prikupili 120.000 kuna", komentirala je Keglović Horvat. 

Komentirajte prvi

New Report

Close