Vrtni stolac za ljuljanje koji puni gadgete i noću svijetli

Autor: Marta Duić , 15. rujan 2014. u 22:01
Stolac je izrađen od ravnih MDF ploča koje su prošle napredni digitalni proces obrade

Stolci na vrhu imaju solarne panele kako bi osigurali snagu za tri USB uređaja te blagu rasvjetu.

Ne postoji nijedan komad namještaja koji je toliko udoban i stvoren za opuštanje kao stolac za ljuljanje.

Proizvod je to koji ne izlazi iz mode, i danas izmamljuje osmijeh na lice svim generacijama željnim relaksacije i odmora. Najnoviji stolci za ljuljanje predstavljeni na Festivalu Art+Science+Technology omogućuju poseban doživljaj relaksacije: imaju solarne panele na vrhu kako bi osigurali snagu za tri USB uređaja te blagu rasvjetu koja omogućuje uživanje i nakon zalaska sunca. Premda je prvotna ideja bila razviti stolce za ljuljanje u sklopu vrtnih garnitura, prof. Sheila Kennedy i skupina studenata arhitekture s Massachusetts Institute of Technology (MIT-a) razvili su stolac za ljuljanje u obliku suze koja ima solarne panele na vrhu.

Izrađen je su od ravnih MDF ploča koje su prošle napredni digitalni proces. Lagana robotska ruka uklanja nezdrave dijelove te unutar toga formira površinu nalik na red zuba. Furnir u ovom slučaju obavlja dvije zadaće, onu strukturnu te onu estetsku. Dvije ploče su zalijepljene u zakrivljenu strukturu koja se zatim vakuumira i zatvara u plastične vrećice. Kada se ljepilo osuši, vrećice se uklanjaju i na obje strane se nanosi furnir te se proizvod zatim vraća u vrećice. Drvena konstrukcija se potom lakira kako bi bila zaštićena od vanjskih utjecaja.

Gen II fleksibilni solarni paneli instalirani su preko površine krova kako bi se omogućilo napajanje baterija, što daje snagu uređajima kao što su prijenosna računala, mobilni telefoni i ostali gadgeti . Mekani stolci za ljuljanje zapravo žele angažirati što je više moguće pojedinaca koji će proizvesti električnu energiju a da pritom ne rade ništa i ne ulažu nikakav fizički napor, već samo uživaju. Mogu se slobodno okretati oko svoje osi te se uz pomoć ručice na prednjoj strani mogu postaviti u horizontalni položaj. Kad je postavljen pod određeni kut, pruža puni hlad osobi koja sjedi unutra. Položajem tijela namještaju se pozicije solarnih panela. Zapravo se ljudska ravnoteža koristi kao dodatna os za dobivanje energije od sunčeve svjetlosti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close