Vitastiq – “čarobni” štapić s hrvatskim potpisom

Autor: Poslovni.hr , 09. rujan 2015. u 14:14
Foto: Vitastiq

Kada je početkom veljače završila njihova Indiegogo crowdfunding kampanja, tim koji stoji iza startupa Vitastiq nije ni slutio da će njihova tražena donacija biti skoro duplo veća od tražene.

Kada je početkom veljače završila njihova Indiegogo crowdfunding kampanja, tim koji stoji iza startupa Vitastiq nije ni slutio da će njihova tražena donacija biti skoro duplo veća od tražene. Danas umjesto traženih 49 tisuća dolara, na njihovoj stranici ponosno stoji brojka od čak 189,400 američka dolara. Za hrvatski startup i više nego impresivno, no iza svega stoji mnogo planiranja, rada i truda, piše BizIT.

Vitastiq je prvi osobni uređaj na svijetu koji se koristi za provjeru stanja vitamina i minerala u tijelu metodom elektro-akupunkture. Provjera se obavlja u svega nekoliko minuta tako što se elektroda uređaja lagano pritisne na određene točke na tijelu. „Radi se o akupunkturnim točkama u kojima se može očitati svaki disbalans u tijelu, ukoliko isti postoji. Uređaj je inovativan jer smo ga, u odnosu na tradicionalne EAV uređaje (EAV – elektroakupunktura by Dr. Voll), učinili znatno manjim i jednostavnijim za korištenje te povezali na smartphone.” kaže nam njegov osnivač Dean Vranić.

Dobar tim kao ključ uspjeha

„Vječna istina je da su ljudi koji vas okružuju najbolja inspiracija i da je važno imati prave kumove. Moj kum Vlatko Đikić, koji se bavi vitaminima i mineralima, mjesecima me nagovarao da mu pomognemo napraviti sličan uređaj koji bi mu dobro došao za posao. Naime, svi uređaji te vrste koji su se već nalazili na tržištu bili su zastarjeli i skupi. Prošlo je još neko vrijeme prije nego što smo shvatili kako bi jedan takav uređaj priključen na pametni telefon ili tablet mogao biti odlična komunikacijska platforma preko koje bi svaki zainteresirani proizvođač ili prodavač dodataka prehrani mogao komunicirati sa svojim potrošačima.” ističe Dean.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close