Unikatne dječje pelene nastale u kućnoj radinosti

Autor: Marta Duić , 27. studeni 2016. u 22:01
Martina Toth Vidačić osim platnenih pelena radi i platnene jastučiće za dojenje, dekice, pregače, dječju posteljinu i ručnike

Obrt Mamina blaga na tržištu nudi šarene, ručno rađene dječje pelene od prirodnih materijala.

Martina Toth Vidačić, vlasnica obrta Mamina blaga, odlučila je krenuti u biznis proizvodnje dječjih potrepština i platnenih pelena.

"Platnene pelene nisu neki novi revolucionarni proizvod, oduvijek se djecu zamatalo u nekakve pelene. Ideju mi je dala najbolja prijateljica koja je željela da joj za sina sašijem pelene. U to vrijeme sam bila trudna s trećim djetetom i kad sam vidjela kako te pelene funkcioniraju odlučila sam sašiti i svojoj djevojčici. Prošlo je dugih pet godina dok sam došla do gotovog proizvoda i odlučila se otvoriti obrt. Isprobala sam vrste i vrste materijala, krojeva, načina šivanja dok nisam bila konačno zadovoljna ovime što danas prodajem", kaže Martina Toth Vidačić. Danas šiva platnene pelene, jastučiće za dojenje, higijenske uloške, krpice, dekice, posteljinu, ručnike za bebe, slinčeke, pregače za djecu i odrasle, krsne kompletiće, uglavnom sve što se može napraviti od tekstila.

Osnovna prednost njenih proizvoda je u tome što su višekratni i njihovo korištenje omogućava dugoročne financijske uštede, jednostavni su za korištenje i ekološki prihvatljivi jer se koriste 100% prirodni materijali, bez štetnih boja koji imaju certifikate.  "U početku paket pelena jest malo skuplja investicija, ali se nakon par mjeseci isplati, pogotovo ako iste pelene koriste i drugo ili čak i treće dijete. Tu je i ekološki aspekt, naime platnenim pelenama je potrebno svega 6 – 12 mjeseci da se razgrade dok jednokratnim pelenama cca 500 godina", ističe Toth Vidačić. Radi kod kuće, gdje si je uredila radionicu u kojoj kroji i šiva, a želja joj je u Varaždinu otvoriti trgovinu gdje će ljudi moći pogledati, opipati i kupiti njene proizvode.

Proizvodi obrta Mamina blaga mogu pronaći na Facebook stranici Mamina blaga i na web stranici www. maminablaga.simplesite.com. "Roditelji su oduševljeni mekoćom materijala, šarenim dezenima i financijskom uštedom. Iako sve radim sama, na sajmovima sam upoznala kolegice koje se također bave unikatnim ručnim radovima poput mene te mi znaju uskočiti u pomoć s realizacijom projekata poput haljinica za krštenje. Nadam se da ću uskoro moći nekog i zaposliti", poručuje Toth Vidačić

Komentirajte prvi

New Report

Close