U deset dana do dva milijuna kuna

Autor: Bernard Ivezić , 09. ožujak 2017. u 22:00
Ivan Mrvoš, osnivač i direktor tvrtke Include jako je zadovoljan kampanjom/D, Puklavec/PIXSELL

Include na Funderbeam SEE-u.

U deset dana od početka prve kampanje grupnog financiranja preko prve hrvatske startup burze, zajedničkog projekta Zagrebačke burze (ZSE) i estonskog Funderbeama, hrvatski inovator Ivan Mrvoš uspio je  za svoju tvrtku Include prikupiti 264 tisuće eura, odnosno gotovo dva milijuna kuna.

Time je njegova kampanja već sada proglašena uspješnom, jer je minimalan prag od 250 tisuća eura nužan da bi se priznala investicija. Mrvoš je objavio da mu je cilj ići do kraja, odnosno do 400 tisuća eura čime bi ulagačima zauzvrat dao 10 posto udjela u tvrtki. Iako mu do obaranja rekorda u grupnom investiranju u neki hrvatski projekt, a koji je  prije dvije godine postavio Hrvoje Prpić sa Trilleniumom, nedostaje manje od deset tisuća eura, sada je već izvjesno da će Mrvoševa kampanja postati najveća tog tipa dosad.

Prpić će potencijalno zadržati primat po broju investitora. U njegov je Trillenium ukupno uložilo njih 347. Mrvoš je do podjednakog iznosa došao s 90-tak investitora. Među ulagačima u Include navodi se jedan od najaktivnijih ulagača na Zagrebačkoj burzi Nenad Bakić, ali i popularni matematičar Toni Milun. Ivan Mrvoš, osnivač i direktor tvrtke Include kaže da je jako zadovoljan što su u tako kratkom roku došli do cilja. "Veoma sam zadovoljan činjenicom da smo tako rano dostigli naš početni cilj, pogotovo kad uzmemo u obzir da se radi o novom pristupu financiranju", zaključuje Mrvoš.

Komentirajte prvi

New Report

Close