Telepizza, spas za hotelske goste koji vole kasne večere

Autor: Poslovni dnevnik , 14. studeni 2014. u 16:18
Hotelski lanci Holiday Inn, Catalonia Hotels i NH u Španjolskoj uvrstili su u svoju ponudu i specijalitete Telepizze

Telepizza ima 1200 pizzerija u Španjolskoj, Poljskoj, Rusiji, Kini, Portugalu, Kolumbiji i nizu drugih zemalja, a tvrde da uslužuju 400 mil. potrošača.

Telepizza, najpoznatiji španjolski lanac pizzerija, već nekoliko godina surađuje s više od 550 hotela u Španjolskoj.

Hotelski lanci Holiday Inn, Catalonia Hotels i NH uvrstili su u ponudu svog room servicea i specijalitete ove pizzerije i to iz vrlo jednostavnog razloga. Gostima je, naime, na taj način otvorena mogućnost da bez puno muke naruče hranu čak i noću, odnosno nakon zatvaranja kuhinje u hotelu. Isti model suradnje Telepizza je nedavno pokrenula i u Poljskoj s lancem hotela Ibis budget. Za sada, specijalitete španjolskog brenda nudi devet hotela, po dva u Varšavi, Krakovu i Wroclawu, i po jedan u Szczecinu, Torunu i Katowicama.

Jeftino osvježenje ponude 
Uz Španjolsku i Poljsku Telepizza ima pizzerije i na tržištima Kine, Perua, Portugala, Salvadora, Gvatemale, Čilea, Kolumbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, navodi portal Franchising.hr. Ove su godine potpisali ugovore s primateljima franšize za tržišta Rusije i Angole. Ukupno imaju 1200 pizzerija i usluže više od 400 milijuna potrošača. "Hoteli su za Telepizzu bogat izvor novih mušterija. Svakog mjeseca primamo stotine narudžbi iz Ibis budget hotela diljem Poljske. Odlični rezultati su nas ohrabrili i naveli na razmišljanje o suradnji s drugim hotelskim lancima. Nadamo se da će se to ostvariti još ove godine", kaže Iwona Olbryś, direktorica lanca Telepizza u Poljskoj. Za razliku od partnerstva na matičnom tržištu, suradnju je inicirao poljski hotelski lanac. "Uz ostalo što možemo ponuditi, smatrali smo da će Telepizza unijeti osvježenje u našu ponudu, a gosti neće morati izdvajati mnogo za tu uslugu", kaže Joanna Świerkosz, zamjenica direktora prodaje, distribucije i marketinga hotelske grupe Orbis kojoj pripadaju i Ibis budget hoteli.

Popularni u Poljskoj 
Telepizza je jedan od najvećih lanaca pizzerija u Poljskoj, a vodeći po dostavi na kućnu adresu. U lancu ima 115 poslovnica, 31 pizzerija je u vlasništvu tvrtke, 84 su franšize. Telepizza godišnje proda više od šest milijuna pizza, a 70 posto se dostavi na kućnu adresu, pri čemu je 25 posto narudžbi došlo preko interneta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close